Ενας Πρόεδρος για ... κλάμματα και για πολλά. μα πάρα πολλά ...κλάμματα!

Ενας Πρόεδρος για ... κλάμματα και για πολλά. μα πάρα πολλά ...κλάμματα! Κύριο

 

Προϋπολογισμός και στοχοθεσία του Λιμενικού Ταμείου ένα από τα θέματα του  Δημοτικού Συμβουλίου της 28/12/2017 , με έναν Πρόεδρο για γέλια και για.... κλάματα.

 

Δεν έφθανε μόνο το ότι ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ήταν αδιάβαστος! Πολύ χειρότερό του ήταν το ότι την αμάθεια την δική του την καταλόγιζε στους άλλους συμβούλους, ως συκοφαντία σε βάρος του και ιδιαίτερα στον κ. Τζωρτζάτο, ο οποίος κατέχει άριστα ως γνωρίζουμε, τα θέματα του Λιμενικού Ταμείου.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η  εννιάμηνη θητεία του κ. Μοσχονά συνοδεύεται από μηδενικό μεν έργο στα λιμάνια από πλήθος δε απευθείας αναθέσεων  τύπου '' ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε " αφού όπως και οι σύμβουλοι ανέφεραν στο συμβούλιο, την μιά μέρα αναθέτει το έργο, την ίδια εκτελείται και την άλλη πληρώνεται , αλλά η κατάσταση των έργων  είναι " σαν να μην έγιναν ποτέ".

 Για να μην ξεχνάμε τις τρύπες στο πορτόνι του περίφρακτου στο λιμάνι Σάμης, τα εξαφανισμένα 6 πέτρινα παγκάκια στον Πόρο, τα ανύπαρκτα αλλά επισκευασμένα πίλαρ στο Ληξούρι, την πλωτή του Φισκάρδου που αν και αναπαυόμενη στο χωράφι μπαινοβγαίνει στην θάλασσα και επισκευάζεται, τα φώτα στην Σάμη, στο  Αργοστόλι, στο Ληξούρι, στην Ιθάκη που  οι ηλεκτρολόγοι δεν τα προλαβαίνουν από τις ζημιές, άσε τους μαρμαράδες που δεν προλαβάινουν να επισκευάζουν τις προβλήτες και να βάφουν τις λιμενικές εγκαταστάσεις. Πανάκριβες απευθείας αναθέσεις του κ. Μοσχονά.

Το βράδυ  όμως του συμβουλίου, μας τρέλανε και με το επίπεδο των γνώσεών του....

Ο σύμβουλος κ. Αραβαντινός  παρατήτησε μια αύξηση των εσόδων στα λιμάνια της τάξεως του 40% περίπου και ρώτησε που μπορεί να οφείλεται αυτό! , Και η... Προεδράρα απάντησε πωςυπολογίζει...... αύξηση του τουρισμού, θα έλθουν περισσότερα κότερα και ξεφουρνίζει και το εξής αμίμητο:  Μην ξεχνάμε ότι φέτος η Σάμη έχει καράβι που δεν είχε πρίν, (άρα σκέφτηκε ο μεγάλος) θα εισπράττει λιμανιάτικα που δεν τα εισέπρατε πρίν από την Σάμη. Αυτό συντείνει στην αύξηση του 40%.  Μάλλον εκείνα που χάνει από τον Πόρο  δεν θα τα αφαιρεί, προσθέτει μόνο της Σάμης λες και το καράβι είναι καινούργιο.

Μεγάλες λογιστικές δόξες το Λιμενικό Ταμείο, μάλιστα θα προσλάβει και εξωτερικό λογιστή τον οποίον θα πληρώνει με 24.000 ευρώ τον χρόνο.

Και το άλλο το ......τεράστιο που είπε ο Πρόεδρος κ. Μοσχονάς. Θα αυξήσει τον μισθό του Υπευθύνου Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ΥΑΛΕ) από 15000 στις 25000 και γιατί παρακαλώ;;;;; Μα γιατί θα έχουμε περισσότερα κρουαζερόπλοια στο Αργοστόλι φέτος ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ στην Σάμη θα έρχονται και τα καράβια από την Ιταλία.  Τεράστιος ο  Πρόεδρος, ευτυχώς που πάει και σεμινάρια αλλιώς θα το χάναμε το Ταμείο πατριώτες.

Κύριε Μοσχονά,

Πώς γίνεται όταν τα κρουαζερόπλοια στην Κεφαλονιά ήταν 105  ο ΥΑΛΕ να αμοιβεται με 7.900 ευρώ και επι της δικής σας θητείας με 34 κρουαζερόπλοια να του δίνετε αύξηση και να φθάνει τις 15.000 ευρώ;

Τα καράβια από Ιταλία ερχόντουσαν στην Σάμη από παλιά, που βλέπετε το καινούργιο; Και μάλιστα παλιά  ήταν πολύ περισσότερα. Δεν καταλαβαίνουμε τι προσπαθείτε να δικαιολογήσετε.....

Τελικά μήπως για να του δώσετε τις 25.000 συντείνουν άλλοι παράγοντες και όχι τα παραπάνω πλοία και οι εργατο-ώρες που λέγατε;

Γιατί πουθενά στην νομοθεσία δεν αναφέρεται ότι ο ΥΑΛΕ πληρώνεται ανάλογα τις εργατοώρες, αυτό δεν το γνωρίζετε;

Και για να γνωρίζει ο κόσμος ο ΥΑΛΕ πληρώνεται για ένα διάστημα το πολύ έξι μηνών και σωρίς να απασχολείται κάθε μέρα παρά μόνο αν υπάρχει καράβι.

Σαν πολλά λεφτά δεν σκορπάτε κ. Μοσχονά;

Για να μην αναφέρουμε και τις προσωπικές σχέσεις  που υπάρχουν. Γιατί  συνηθίζετε να κατηγορείτε τους άλλους για τις  συγγενικές σχέσεις με τους λαμβάνοντες τις αναθέσεις αλλά αν πιάσουμε αυτούς που εσείς δίνετε τις αναθέσεις και αναλύσουμε τις σχέσεις που έχετε θα καταλάβει ο κόσμος πολλά.

 Δεν είναι ανάγκη να είναι συγγενής. Και οι φίλοι με τους οποίους διατηρούμε σχέσεις  και κάνουμε και διακοπές είναι εξίσου ιδανικά πρόσωπα για αναθέσεις.

Από όσα ακούσαμε είχατε πρόβλημα κ. Πρόεδρε στα ποσά ΠΟΕ και στα πραγματι-κά, ένας αχταρμάς που δεν μπορούσατε να εξηγήσετε. Δίκιο είχετε τσοπάνης είσαστε (αυτό δηλώνετε και ό ίδιος) , λογιστής δεν είσαστε, ακριβώς όμως γι αυτό είχατε υποχρέωση να έχετε μαζί σας τον υπάλληλο που γνωρίζει τους κωδικούς και το τι περιέχουν ώστε να πληροφορηθούν σωστά οι σύμβουλοι και όχι να λέτε "δεν ξέρω" η να  σας λέει ο κ. Γκισγκίνης ότι αυτοί ξέρουν τους κωδικούς αλλά εσείς όχι.

Γιατί φάνηκε ότι δεν ήσαστε σε θέση να στηρίξετε έναν προϋπολογισμό.

Και αντί να παραδεχθείτε την άγνοιά σας και τα όσα σας καταλόγιζαν, αντί να απαντήσετε σε σοβαρές απαντήσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τα έσοδα, αυτά τα κάνατε γαργάρα, δεν απαντούσατε  και κατηγορήσατε κ. Μοσχονά, τον κ. Τζωρτζάτο ότι έκανε ανάθεση σε ....ανηψιό του.

 Μα  εσείς δεν δώσατε την καθαριότητα της Σάμης σε ανηψιό μέλους του Λιμενικού Ταμείου και μάλιστα με ποσό αυξημένο κατά 5.000 ευρώ από την προηγούμενη χρονιά;

Χώρια που δεν καταλαβαίνατε τι σας έλεγε ο Κ. Τζωρτζάτος για τον ηλεκτροφωτισμό στο έργο της Κυανής Ακτής.

Εκεί όμως που πραγματικά ξεπεράσατε τον εαυτό σας κ. Μοσχονά ήταν όταν ο κ. Τζωρτζάτος σας μίλησε για την δεύτερη προσφορά που είχατε σχετικά με τις υπηρεσίες φύλαξης του μπαστουνιού κρουαζεροπλοίων. Εκεί προσέξατε τι είπατε; ότι η δεύτερη προσφορά δεν προχώρησε γιατί δεν είχε πάρει αριθμό πρωτοκόλου.

Και μάλιστα μιλήσατε για καταγγελία που πήγε στον εισαγγελέα και μπηκε στο αρχείο. 

Παραδεχθήκατε δηλαδή ότι υπήρχε δεύτερη προσφορά αλλά δεν είχε πάρει αριθμό πρωτοκόλλου; Τότε γιατί η άλλη εταιρεία την κατέθεσε; Για να περάσει την ώρα της; Τότε γιατί συναντηθήκατε μαζί της και μάλιστα όπως σας είπε ο κ. Τζωρτζάτος εκτός  χώρου Λιμενικού Ταμείου και μεσολάβησε  "περίεργη" συνομιλία  και είναι αλήθεια ή όχι ότι αυτηνής η προσφορά ήταν μικρότερη από  την προσφορά της εταιρείας που προτιμήσατε;

Ο αριθμός πρωτοκόλου 173/17-3-2017  κ. Μοσχονά δεν σας λέει τίποτε;  Δεν πειράζει αν δεν σας λέει . Μπορεί κάποια στιγμή  κάτι να πεί.  Αλλωστε υποθέσεις που πάνε στο αρχείο, αν χρειαστεί ξαναβγαίνουν.

Εκείνο όμως κ. Μοσχονά που έκανε εντύπωση σε όλους είναι ότι ενώ σας μιλούσαν για αναθέσεις έργων που ενώ πληρώσατε τα έργα δεν έγιναν, δεν είχατε καν την ευθιξία να απαντήσετε και να υπερασπιστείτε την θητεία σας και το έργο σας.

Οσο για τους κωδικούς με τα χρήματα από τις φορτοεκφορτώσεις στο λιμάνι του Αργοστολίου που δεν έβρισκαν οι σύμβουλοι και όλοι καταλάβαμε για ποιές φορτοεκφορτώσεις μιλούσαν, τις μόνες που τελικά θα βρούν είναι τις φορτοεκφορτώσεις στον δικό σας γνωστο και ισως και φίλο όπς λέγεται, που άγγιξαν τις 3.500 ευρώ, γιατί όπως σας είπα παρακολουθώ την διαύγεια με πολύ ενδιαφέρον.

Επειδή ήδη βγήκε ένα πόρισμα για τον Δήμο Κεφαλονιάς, μήπως πρέπει να σας παραδειγματίσει και να σας κάνει να αλλάξετε πορεία; Ξέρετε παίζει και θέμα "καταλογισμού ποσών" σε μερικές περιπτώσεις και στον Πρόεδρο και στο Διοικητικό Συμβρούλιο.

η τσούχτρα

(και για την αντιγραφή Φώτης ΧΑλιώτης)

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Ιανουάριος 2018 15:47