«Ο Λυκούδης βιάστηκε να δαφνοστεφανώσει κοκοράκια , και αυτοπαγιδεύτηκε στα δικά του αδιέξοδα»!

«Ο Λυκούδης βιάστηκε να δαφνοστεφανώσει κοκοράκια , και αυτοπαγιδεύτηκε στα δικά του αδιέξοδα»! Κύριο

 

Σε λίγες ημέρες οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επαγγελματίες και οι εκπρόσωποι εταιριών θα ψηφίσουμε για το νέο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.  Ένας οργανισμός που δρα στις παρυφές του επίσημου κράτους για να δίνει συμβουλές στους επαγγελματίες αλλά και για προωθεί αιτήματα στα θεσμικά όργανα της Πολιτείας .

 

Τα οξύτατα προβλήματα των επαγγελματιών στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη δεν επέτρεπαν φανφαρονισμούς , κομματικοποιήσεις, στεγανά και  εκβιασμούς ..  Βεβαίως και θα λειτουργούσαν παρατάξεις, βεβαίως και υπάρχει ιδεολογία στους επαγγελματίες, βεβαίως και θα κτυπηθούν οι διαφορετικές αντιλήψεις..  Μέσα από τη διαδικασία διαλόγου αλλά και πολιτισμένης πολιτικής κόντρας , οι επαγγελματίες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης θα διάλεγαν τον καλύτερο πρόεδρο , τους καλύτερους συναδέλφους για να τους εκπροσωπήσουν στο ΔΣ του ΕΒΕ.

Δυστυχώς όμως άλλες οι ανάγκες της τοπικής αγοράς  και άλλες του Μεγάρου.   Το Μέγαρο επέλεξε να μετατρέψει τις εκλογές του Επιμελητηρίου από πολιτική άμυλα απόψεων και ιδεών με γνώμονα τα προβλήματα του κλάδου  σε σύρραξη του τύπου «ή με το Μέγαρο ή απέναντί μας!» με ότι συνεπάγεται αυτό σε μια μικρή κοινωνία..

Το Μέγαρο επέλεξε να διαιρέσει για άλλη μια φορά τη τοπική κοινωνία στους δικούς μας (που θα έχουν άμεση πρόσβαση σε δημοτικές παροχές και προνόμια) και στους άλλους (που θα τεθούν στο περιθώριο των προνομίων).

Στη πραγματικότητα ο Διονύσης Λυκούδης δυο περίπου χρόνια πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές φαίνεται να θέλει να μετρήσει δυνάμεις, να καταμετρήσει εχθρούς και φίλους και να συσπειρώσει την ομάδα του Μεγάρου (επαρκώς  σμπαραλιαγμένη μετά την αποχώρηση του Γιώργου Τζωρτζάτου) , για να επεξεργαστεί στη συνέχεια τη νέα θητεία της νέας δημοτικής αρχής στην οποία θα είναι πια ο μπροστάρης και όχι ο αντ’  αυτού..

Όλα ήταν μελετημένα εξάλλου.  Μοιρασμένη η τράπουλα και εντός της παρατάξεως της Ισχυρής Κεφαλονιάς.  Τα δυο πρώτα χρόνια εμφανιζόταν ο Αλέξανδρος Παρίσης να έχει τον πρώτο λόγο , να υπογράφει αυτός και μόνο αυτός, και να συμμετέχει στα δημοτικά συμβούλια.   Με το που μπήκαμε στην τριετία η σκηνή άλλαξε.. Ο Αλέξανδρος Παρίσης εξαφανίζεται από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ταξιδεύει όλο και πιο συχνά εκτός νησιού, και βεβαίως αντικαθίσταται από τον αντ’ αυτού τύποις και ουσία.. Αν και πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι πλέον  ο  Αλέξανδρος Παρίσης  είναι ο αντ’ αυτού  του Διονυσάκη.

Οι δημότες μπήκαν στη «θεραπεία». Η απουσία του Δήμαρχου επιβλήθηκε με το έτσι θέλω , και κυριάρχησε η εικόνα και ο λόγος του «ισχυρού ανδρός»  της Ισχυρής Κεφαλονιάς και των ανίσχυρων δημοτών της.. ο Διονύσης Λυκούδης.

Με τη σκέψη λοιπόν στην επόμενη δημαρχία ο Διονύσης Λυκούδης σκηνοθετεί τις εκλογές του επιμελητηρίου, κομμένες και ραμμένες στα προσωπικά του και μόνο  σχέδια.  Πλανώνται πλάνη μεγάλη όσοι παρατρεχάμενοι πιστεύουν ότι συμπεριλαμβάνονται στα σχέδιά του. Δεν υπάρχει περιθώριο να χωρέσει η βάρκα πολλούς.. η οικογένεια αρκεί.

Η αρχική σκέψη το Διονυσάκη ήταν να παρουσιάσει ένα ευρύτατο ψηφοδέλτιο με επικεφαλή καταξιωμένο παραδοσιακό επαγγελματία ώστε να δείξει την αποδοχή που έχει στην  τοπική κοινωνία. Να δείξει ότι το Μέγαρο (αυτός ο ίδιος δηλαδή), είναι ο αναμφισβήτητος ηγέτης του τόπου.  Δυστυχώς για τον Αντ’ αυτού όπου απευθύνθηκε έφαγε ..μπουκαπόρτα! Ουδείς εκ των προτεινομένων αποδέχτηκε την πρότασή του! Εφτυναν όλοι στο κόρφο τους!

Και αφού η αγορά τον «έφτυσε» προχώρησε στο plan B.  Ένα δικό μας παιδί!  Και από δίπλα του  τα «δικά μας παιδιά»…  Η μαγιά του ψηφοδελτίου , προμηθευτές του δήμου, οι άνθρωποι με τους οποίους ήδη έχουμε συναλλαγές και οικονομικές εκκρεμότητες και όσοι διαθέτουν ευήκοα ώτα  για τάχα μου μελλοντικές υποσχέσεις.. Τα τηλεφωνήματα απο το γραφείο του Δήμαρχου, δημοσία δαπάνη.

Αυτή είναι η ιδεολογία του ψηφοδελτίου που ηγείται ένας  νέος άνθρωπος , που προέρχεται από τον κλάδο των νέων τεχνολογιών, που υποτίθεται θα ήταν ανοικτόμυαλος , με ιδέες και πρωτοποριακές προτάσεις.

Αυτός ο ΝΕΟΣ άνθρωπος δέχτηκε να γίνει «το δικό μας παιδί», ο αχυράνθρωπος του Μεγάρου, ο νέος δούρειος ίππος  του Διονύση Λυκούδη.  Γιατί τα δέχτηκε όλα αυτά; Μόνο αυτός ξέρει , εμείς από τα λεγόμενα και τα έργα του μπορούμε να τον κρίνουμε..

Μια ματιά στη διακήρυξη του συνδυασμού του ΝΕΟΥ Επιμελητήριου αρκεί!  Το πρόγραμμα, γραμμένο προφανώς από τα χεράκια του, ανακοινώνει δράσεις και ενέργειες που ΘΑ κάνει το ΝΕΟ επιμελητήριο Κεφαλονιάς Ιθάκης οι οποίες κατά μία  διαβολική σύμπτωση είναι οι υπηρεσίες που πουλάνε οι δικές του επιχειρήσεις!!! Αντί διακήρυξης στόχων ο ΝΕΟΣ κάνει προβολή των υπηρεσιών του !!! Η διακήρυξη είναι σαν να πετάει με θράσος μέσα στα μούτρα των επαγγελματιών ότι το ΝΕΟ επιμελητήριο θα ασχοληθεί με τις δουλειές του ΝΕΟΥ προέδρου του και καλά θα κάνουν να πάνε να τονε ψηφίσουνε!

Η παροιμία λέει : Με όποιον δάσκαλο καθίσεις , τέτοια γράμματα θα μάθεις..

Έχοντας για μέντορα τον Διονύση Λυκούδη ο  ΝΕΟΣ του Επιμελητηρίου βαδίζει στα ίχνη του δασκάλου του χωρίς ίχνος σεμνότητας μάλιστα!

Είδατε να έχει κάνει κάποια σοβαρή μελέτη ο Αντιδήμαρχος ΚΑΙ μεγάλων έργων Διονύσης Λουκούδης για την ανάπτυξη των υποδομών του Δήμου  Κεφαλονιάς?

 Πόσα και ποια μεγάλα έργα υπέρ των δημοτών της Κεφαλονιάς μελέτησε, κατάρτισε και διεκδίκησε ο καθ ύλην αρμόδιος για αυτά,  Διονύσης Λυκούδης?

ΝΕΑ ‘εργα δεν έγιναν στο Δήμο Κεφαλονιάς , αντίθετα ουκ ολίγα αξιόλογοα έργα χάθηκαν και χρήματα της Ευρώπης δεν αξιοποιήθηκαν.. η Κεφαλονιά έχει μείνει πίσω στην ανάπτυξη από τα άλλα νησιά του Ιονίου και όλα αυτά γιατί ο αρμόδιος των έργων ασχολείται με την ακτοπλοϊα Του και ουδέν άλλο.

Όμως, μπορεί έργα να μην έγιναν , έγιναν όμως   απευθείας αναθέσεις.  Εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις έργων, προμηθειών, υπηρεσιών κυρίως σε «δικούς μας » ανθρώπους, δεκάδες ανεξέλεγκτα έργα «πυροσβεστικού» χαρακτήρα, αμφισβητούμενα για τη χρησιμότητά τους και σε κάποιες περιπτώσεις αμφισβητούμενα και αν τελικά έγιναν..

Και δεν είναι μόνο τα έργα. Είναι και η «σφραγίδα». Ο Διονυσάκης απεγνωσμένα θέλει σφραγίδες να συνδράμουν τις επιχειρήσεις της οικογένειες, να στηρίζουν και να υποστηρίζουν την ακτοπλοΐα Του .

Αφού λοιπόν ο Διονύσης Λυκούδης θέλει να μετατρέψει τις εκλογές του Επιμελητηρίου σε  δημοτικές εκλογές μόνο και μόνο για να επιβεβαιωθεί και να λύσει το υπαρξιακό του πρόβλημα « πως αισθάνεσαι να είσαι πρωτοδεύτερος»,   θα πρέπει να είναι έτοιμος να  δεχτεί και τις συνέπειες της πολιτικής του.

Συνάδελφοι επαγγελματίες,

Το δίλλημα που τίθεται σε αυτές τις εκλογές του Επιμελητηρίου είναι ένα και απολύτως σαφές:  Θέλουμε Επιμελητήριο στα χέρια των επαγγελματιών ή επιμελητήριο στα χέρια του Μεγάρου; Θέλουμε επιμελητήριο στις  υπηρεσίες των μελέων του ή επιμελητήριο στην υπηρεσία των επιχειρήσεων Λυκούδη;

To ερώτημα των εκλογών είναι αν θα υποκύψουν  οι επαγγελματίες της Κεφαλονιάς στις σειρήνες του Μεγάρου, να αποποιηθούν των προβλημάτων τους και να παραδώσουν τον φορέα τους στις μπίζινες μιας μικρής ομάδας ανθρώπων που νομίζουν ότι είναι Μεγάλοι Ναπολέοντες και βάλε.

 Ο Διονύσης Λυκούδης βιάστηκε (η άτιμη η εξουσία μεθάει είναι αλήθεια) να θέσει το δίλλημα των εκλογών του Επιμελητηρίου, βιάστηκε να τις μετατρέψει σε δημοτικές  εκλογές, βιάστηκε να δαφνοστεφανώσει κοκοράκια , και αυτοπαγιδεύτηκε στα δικά του αδιέξοδα.

Τα αδιέξοδα του Μεγάρου θα μεγαλώσουν όταν οι συνάδελφοι επαγγελματίες αντιληφθούν ότι το ΝΕΟ ψηφοδέλτιο έχει πράγματι «μεγάλο βάρος».. Βάρος που μετριέται σε χρυσό !Και τι χρυσό! Πληρωμένο από τις τσέπες των δημοτών!

Λοιπόν ;  Θέλουμε Επιμελητήριο στα χέρια των επαγγελματιών ή επιμελητήριο στα χέρια του Μεγάρου; Θέλουμε επιμελητήριο στις  υπηρεσίες των μελέων του ή επιμελητήριο στην υπηρεσία των επιχειρήσεων Λυκούδη;

Αργύρης Παπαθωμάτος

 

πηγη

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Νοέμβριος 2017 11:39