Ο Παύλος Παπαδάτος αντιμέτωπος με το μέλλον του, μέσω Ιθάκης..

Ο Παύλος Παπαδάτος αντιμέτωπος με το μέλλον του, μέσω Ιθάκης.. Κύριο

       Πολή καλή η αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο Παύλος Παπαδάτος στο ionianpress σημερα το απόγευμα..

Πολύ καλή από ...δημοσιογραφική άποψη..

Αφού, στόχος της συνέντευξης ήταν να βγάλουμε ΑΛΗΘΕΙΕΣ από το στόμα του κ. Παπαδάτου. Και όταν λέμε ΑΛΗΘΕΙΕΣ εννοούμε (εμείς)  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ που βγαίνουν αν " διαβάσουμε" προσεχτικά τα λεγόμενα του πολιτιευτή της ΝΔ, μέσα και πίσω από τις λέξεις. ..  Υπ άυτή την έννοια λοιπόν, και  μ΄αυτή την εξήγηση θα σας δώσουμε εδώ τις ΑΛΗΘΕΙΕΣ  που βγάλαμε εμείς, στο ionianpress όταν συμπληρώσαμε την "αποκωδικοποίηση" ττου όλου κειμένου της συνέντευξης

Αλήθεια νο1 λοιπόν: Ο Π. Παπαδάτος έχει φίλους στην Ιθάκη. Φ'ιλους  και ¨"φίλους' θα προσθέταμε εμείς,... Το πόσοι πολλοί είναι αυτοί δεν θα βγει από ένα τραπέζι στο οποιο υπήρξαν ακόμα και... αυτο-προσκεκλημμένοι ή όπως μου είπε ένα πουλάκι και... περαστικοί! Το πόσοι πολλοί είναι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ του φίλοι , αυτό θα αποδειχθεί το βράδυ των εκλογών.

Αλήθεια νο 2 : Οι φίλοι αυτοί (με και χωρίς εισαγωγικά) του Π. Παπαδάτου ανήκουν σε περισσότερα του ενός, κόμματα  Ενώ φυσικά, προσωπικός φίλος δεν σημαίνει και απαραίτητα "πολιτικός υποστηρικτής" ούτε ψηφοφόρος..

Αλήθεια νο 3:  Οι περισσότεροι φίλοι (με και χωρίς εισαγωγικά) είναι φυσικό να ανήκουν στη ΝΔ. Σε ποιά όμως ΝΔ; Την παλιά καλή ΝΔ ή στην άρτι προκύψασα  Νουδου-γιαλατζί; Γιατί , απ' οσα εμείς πληροφορηθήκαμε από ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΗΓΕΣ οι περισσότεροι "γαλάζιοι" παρόντες ήταν της παρέας ΔΙονυσάκη- Μπάκη και ...δεν συμμαζεύεται.. Και φυσικά όλοι αυτοί επήγαν στο δείπνο για το.. καλο φαί, το κοτσομπολιό και το,... ρουφιανιλίκι.. (Ε΄τσι το λέει ο λαός, έτσι θα το γράψω κι εγώ) 

Αλήθεια νο 4:  Ξερετε τι λέλες οι πολιτικοί αναλυτές; Στην περίπτωση του Παύλου Παπαδάτου που ανήκει σε ένα αστικό κόμμα, οι παρόντες σε τέτοιου είδους συνάξεις είναι συνήθως το 500 με 600% του τελικού αριθμού  πραγματικών υποστηρικτών/ στελεχών/ ψηφοφόρων.. Υπ αυτή την έννοια, αν οι παρόντες στη σύναξη μετά δείπνου ήσαν 40 ο Παύλος απ΄αυτούς έχει εξασφαλισμένους 6-7 ΦΙΛΟΥΣ..  Ποσοστό καθόλου ευκαταφρόνητο..

Αυτά για τη σύνθεση των παρόντων.

Που αποσκοπούσε μ΄αυτή τη συνάντηση ο Παύλος Παπαδάτος

1. Να αιφνιδιάσει όλους τους άλλους πιθανούς συν-υποψηφίους του (εν δυνάμει, όπως λέει και ο ίδιος αφού επίσημα υποψήφιοι δεν υπάρχουν) πηγαίνοντας σε ένα νησί που δεν έφερνε πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα για τη δεξιά.

2. Να συναντήσει όσο περισσότερο κόσμο γίνεται, επιδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την τέλεια εικόνα του "δημοσιοσχετίστα"(σ' αυτό είναι άριστος επαγγελματίας) διευρύνοντας τον κύκλο των επαφών του και καλλιεργώντας πολύ έντεχνα το προφιλ του "πολιτικού χαμηλών τόνων"  που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει στο πρόσωπό του την προτίμηση των εκπροσώπων περισσοτέρων από ένα κομμάτων (και φυσικά περισσοτέρων από μια, τάσεων μέσα στο ίδιο του το κόμμα). Με την αιτιολογία "Ωραία, ο "τάδε" γνωρίζω πως είναι ΠΑΣΟΚ και δεν θα με ψηφίσει αλλά μ αυτόν τον τρόπο δεν θα τον έχω και..εχθρό μου, και η "φιλική αυτή σχέση '(;) μπορεί να τον κάνει να με συστήσει σε κάποιος φίλους που θα ψηφίζουν ΝΔ"!

Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο επιδίωξε συνειδητά να είναι παρόντες τόσο οι εκπρόσωποι της " κλασικής ΝΔ" (με τους οποίους όπως μου έλεγε διατηρεί άριστες σχέσεις) όσο και με τους άλλους που εκπροσωπούν αυτοί που εγώ αποκαλώ ΝουΔου γιαλαντζι (δηλαδή τα παιδιά του Λυκούδη , του αδελφού του και της παρέας του Μεγάρου).. Γνωρίζει φυσικά (εκτός,,, απροόπτου) πως οι άνθρωποι του Μεγάρου θα κάνουν ότι μπορούν για να του σαμποτάρουν και την υποψηφιότητα σε πρώτη φάση αλλά και την τελική του εκλογή αν και εφ οσον τελικά πάρει τη θέση του ενός απ΄οτους τρεις υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ! Όμως για λόγους καθαρά δικούς του τους ήθελε εκεί ... Αυτό όμως που δεν γνωρίζει ( ή μπορεί μεν να το γνωρίζει αλλά δεν το υπολόγισε) είναι το ότι, η παρουσία των "γιαλαντζί"  «ερέθισε» τους λίγους αλλά πιστούς στη παλιά καλή ΝΔ κι ακόμα περισσότερο εκείνους που δεν είχαν καν προσκληθεί!  . Κι αν ήταν μόνο αυτό!

Δεν ήμουν παρών σ αυτό το δείπνο. Γι αυτό κι οταν πρωτο-έγραψα γι αυτό, αναφέρθηκα σε όσα μου είπαν κάποιοι ΝΔ που ήσαν παρόντες αλλά και κάποιο άλλοι που , όπως έγραψα παραπάνω ούτε καν προσκλήθηκαν! . Και σύμφωνα μ΄αυτά, ο Παύλος Παπαδάτος  από όλους μας όλους τους παρόντες επέλεξε να πλέξει το εγκώμιο του.... Διονύση Στανίτσα , Δημάρχου Ιθάκης!!! Το γεγονός με ξένισε... Το ανέφερα στο ρεπορταζ μου. Και δεν μπόρεσα να μην το θέσω και ως ερώτημα στον πολιτευτή της ΝΔ.  Και ακούσατε φυσικά τις απαντήσεις του! (εδώ ολη η συνέντευξη)

Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενά του, ο κ. Στανίτσας έχει κάνει δουλειά.. Κι οταν επέμεινα σ΄αυτό το θέμα μου απάντησε πως "δεν το έψαξε τι έκανε και τι δεν έκανε ο Στανίτσας αλλά βλέπει και ξέρει πως κινειται και πως είναι στο Δημαρχείο 15 ώρες το 24ωρο, πως κινήθηκε δραστήρια για το καράβι (!!!) και άλλα τέτοια πολύ εντυπωσιακά, που τον κάνουν μεν να κερδίζει τις εντυπώσεις και την συμπάθεια συγκεκριμμένων ανθρώπων και κύκλων, πλην όμως, τα λεγομενά του μακράν απέχουν της πραγματικότητας!

Αφού:  

1. Σε ότι αφορά τα έργα του κ. Στανίτσα , αυτά ...αναζητούνται.... Και φυσικά, δεν μπορούμε να αναφερόμαστε σε... μπογιατίσματα  η ... αλαγές λαμπών αλλά σε συγκεκριμμένα έργα στην Ιθάκη , αναπτυξιακά και άλλα..  Και απ΄οτι φαίνεται ο κ. Παπαδάτος δεν διαβάζει ionianpress οπότε και δεν είναι υποχρεωμένος να  γνωρίζει οτι ο Διονύσης Στανίτσας, ως  Δήμαρχος Ιθάκης αποφεύγει να απαντήσει για ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΗΝΑ σε μια σειρά πολύ σοβαρών ερωτημάτων μας σχετικά με την  συμμετοχή του και τις συναποφάσεις του, στο Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου που αφορούν στην  κατανομή δαπανών έργων στην Κεφαλονιά και Ιθάκη. Αφου, αν γνώριζε τα ερωτήματα (και το ότι φυσικά ο Δήμαρχος δεν καταδέχεται να μας δώσει καμιά απάντηση- γιατί άραγε) , ίσως τότε να είχε σχηματίσει άλλη άποψη.

2. Και φυσικά σε ότι αφορά τον "αγώνα" του κ. Στανίτσα για το καράβι.... 

Κάποιος θα έπρεπε να έχει πει στον κ Παπαδάτο πως ο κ. Στανίτσας εντελώς πρόσφατα έχει προσχωρήσει στη 'παρέα Λυκούδη" και ως..τοιούτο μέλος, δρα και ενεργεί ως.. μονάδα του συνόλου! Οπότε και..τούμπες να του ζητούσε να κάμει ο Λυκούδης θα τσι έκαμε.. Και σε ότι αφορά το καράβι, μόλις τέθηκε το θέμα, μονο που δεν ΄΄εδειξε πως... κατουρήθηκε απάνω του! Ούτε πρόσθετα ερωτήματα, για κόστος, διάρκεια, δυνατότητες, επί μερους δρομολόγια σε χειμωνιάτικη περίοδο, αλλά ούτε κάτι πολύ πολύ σοβαρό που είχε τεθει τότε περί της περιβόητης 5ετίας στη διάρκεια του συμβολαίου Λυκούδη με - αλήθεια ποιον; ΤΟ Υπουργείο; Το Λιμενικό Ταμείο; Το Λιμάνι τση Ιθάκης; Η τον Αγιο Γεράσιμο;  Και κανένας μα κανένας, συμπεριλαμβανομένου του ΔΗΜΑΡΧΟΥ δεν βγήκε να φωνάξει ΟΡΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ; ΠΟΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ; ΕΔΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΧΡΙ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ!!!

Ενώ τέλος, κανένας μα κανένας από τσου Θιακούς δεν τόλμησε να  πει και να προτείνει μπροστα στον Υπουργό "Αφού ο κ. Λυκούδης ομολογεί πως γνωρίζει ποτι η γραμμή είναι ζημιογόνα, κι ααφού επιμένει να την αναλάβει ΤΩΡΑ για λόγους... συναισθηματικο-ερωτικο- ρομαντικούς (!!!) ας προσκομισει η εταιρία του μια εγγυητική από τράπεζα της τάξης των 5 εκατομμυρίων πχ!!! Αφού, αν τελικά ο έρωτας...ξεφουσκώσει, ο Λυκούδης θα πάει γι΄αλλον (δεν θα είναι η πρώτη φορά) αλλά αυτή που θα χάσει και θα τρέχει παλι θα είναι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη!!! (Και φυσικά όσοι φορτωθούν με τα πιθανά χρέη του: Λιμενικά Ταμεία, Εφορίες, Ταμεία Ασφαλιστικά κλπ κλπ.... Ετσι δεν είναι;

Αυτά όμως ο κ. Παπαδάτος δεν τα γνωρίζει απ' οτι φαίνεται, η αν τα γνωρίζει δεν τα υπολογίζει ως  σοβαρά στοιχεία στον υπολογισμό των «συν- πλην»  για την αξιολόγηση του Δημάρχου Ιθάκης. ! ϊσως χρησιμοποιεί κάποια άλλα μέθοδο, ίσως πάλι αποφασίζει με βάση το θυμικό του χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω αιτιάσεις..

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ (Δικά μου)

Ο κ. Παπαδάτος είναι σίγουρα ένας σοβαρός και επιτυχημένος στο χώρο του , επαγγελματίας.. Και μετά από μια μακρά παρουσία στο χώρο της πολιτικη΄ς έχει σίγουρα αποκτήσει μια μεγάλη εμπειρία και σ΄αυτό το χώρο!  Προσωπική μου εκτίμηση είναι οτι είναι μακράν ο καλύτερος υποψήφιος για τη ΝΔ από όλους τους γνωστούς . φερόμενους ως εν δυνάμει υποψήφιους της ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, (σε απόσταση από τον Μπάκη, τον Αγγελο ή τον Βαγγέλη)...  Και θα μπορούσε να υπολογίζεται ώς φαβορί στη κούρσα για την έδρα ΑΝ δνε αλλάξουν τα δεδομένα και ΑΝ η ΝΔ δεν αποφασίσει να ανανεώσει ριζικά τα ψηφοδέλτιά της.

Προσωπική μας συμβουλή που θα τολμούσαμε να δώσουμε στον κ. Παπαδάτο: Αν θέλει πραγματικά να αυξήσει τις πιθανότητές του για εκλογή, θα πρέπει να αλλαξει ριζικά τον τρόπο ενεργειών του... Αφού μέχρι στιγμής φαίνεται πως κινείται και ενεργεί με βάσει το "ευκτέο" και όχι το "γεγονός", "τη πραγματικότητα"...  Η πολιτική δράση δεν είναι ευχή, ούτε όνειρο ούτε εκτίμηση . Τα τρια αυτά ανήκουν στο χώρο του αρχικής.. σκέψης του αρχικού σχεδιασμού! Η σύγχρονη πολιτικη ασκείται με συγκεκριμμένες προτάσεις, συγκεκριμμένο πρόγραμμα, συγκεκριμμένο σχέδιο και συγκεκριμμένους στόχους.. Η σύγχρονη πολιτική είναι ασφαλώς και τολμηρή επιλογή σε ένα κρισιμο σημείο (οπως αυτό το χρονικό σημείο που ζούμε τώρα). Και τα "ομορφοποιημένα Πλαίσια" του στυλ "ολοι είναι φίλοι "ανήκουν στο χώρο του ανεκδοτου...Και το μόνο που πετυχαίνει ο πολιτικός στη περίτπωση αυτή είναι η ανάλωση, η φθορά ,ο αποπροσανατολισμός, η ήττα.

Γι αυτό και θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον κ. Παπαδάτο το στίχο του ποιητή: "Ηρθε η ώρα να αποφασίσεις με ποιούς θα πας και ποιους θα ζήσεις"....

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο κίνδυνος αποτυχίας ελλοχεύει... Και το αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό..

ΦΩΤΗΣ ΧΑΛΙΩΤΗΣ