Κύριε Στανίτσα, εδώ είμαστε πάλι!

Κύριε Στανίτσα, εδώ είμαστε πάλι! Κύριο

Δεν απαντήσατε σε καμιά από τις ερωτήσεις μας ίσως γιατί περιμένετε ότι θα βαρεθούμε και θα σταματήσουμε.


Τα ερωτήματα όμως προκύπτουν αμείλικτα και ήδη συζητώνται μεταξύ των Κεφαλονιτών. Αλλωστε σας το είπαμε ότι αυτό θέλαμε να κάνουμε,ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ .Και να μάθει επίσης ο κόσμος της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης τι έρχεται και ψηφίζει ο Δήμαρχος Ιθάκης  με πλήρη γνώση και συνείδηση! Γιατί εσείς εμφανίζεστε και αυτο-προβάλεστε ως ο πρωταθλητής της πολιτικής Ηθικής, και  ο Πολιτικός που το πρώτο πρώτο που υπολογίζει στην πολιτική και κοινωνική του δράση είναι η Νομιμότητα ! Η μήπως δεν είναι έτσι;
  Να μάθει λοιπόν  ο κοσμάκης στα δυο νησιά μας το ότι η Ιθάκη παίρνει  357.000, η Σάμη 38.575 και ο Πόρος 32.160 και σιγά σιγά να δεί ο καθένας στον τόπο του, τι πραγματικά έχει δοθεί και , κυρίως, άν και τι ακριβώς έχει γίνει(από έργα εννοούμε)  από αυτά που έχουν στην πραγματικότητα  δοθεί.
Είναι όμως πραγματική πρόκληση, αυτό που γίνεται γιατί πια είναι κοινή η εκτίμηση ότι τίποτε δεν γίνεται τυχαία.
Εμείς λοιπόν κ. Στανίτσα τις ερωτήσεις -απορίες μας θα σας τις υποβάλουμε και ας μην μας απαντάτε.
1) Στις 10/10/2017 έγινε  σε δημοτικό συμβουλο, ανάθεση εργασιών με χρήση γερανοφόρου οχήματος στον Πόρο για την επισκευή παραλιακού φωτισμού, αντί 806 ευρώ.  Εφ όσον λοιπόν έγινε ανάθεση, για την επισκευή του φωτισμού, φυσιολογικά πρέπει να υπάρχει και ηλεκτρολόγος τις αντίστοιχες ημερομηνίες. Δεν υπάρχει όμως κ. Στανίτσα αντίθετα ο συγκεκριμένος κάτοχος του μηχανήματος έπρεπε να τελειώσει το έργο 12/10 και στις  12/10 του γίνεται νέα  απευθείας ανάθεση  496 ευρώ για εργασίες στο λιμάνι.  Πως το λέτε εσείς αυτό; Δεν είναι θέμα ποσού, είναι θέμα τακτικής.

2) Και μια και μιλάμε για ηλεκτρολογικά και γερανοφόρα οχήματα ,αλήθεια κύριε Δήμαρχε, τί έχετε να μας πείτε για το γερανοφόρο όχημα, που έφθασε από το Ληξούρι στην Πεσσάδα για να επισκευάσει το φωτιστικό, χωρίς βέβαια να υπάρχει και εκεί ηλεκτρολόγος, που στην συνέχεια, έφτιαξε τις πέτρες από το ατύχημα που κανένας ποτέ δεν είδε, που έβαλε τα σχοινιά στους στύλους στο μπαστούνι αυτά που βάζει με τα χέρια ο Σπύρος και που στο τέλος κούρεψε και το φοίνικα στο Ληξούρι, τέτοια φαντασία σπανίζει πραγματικά.....Πόσα  πήρε ο φίλος για τέτοιες δουλειές: μόλις 1.054 ευρώ.

3) Και η σιδερένια γέφυρα του Ληξουριού κ. Στανίτσα, αυτή που δεν έπαθε τίποτα με τους σεισμούς,εσείς βρεθήκατε να την επισκευάζετε και πότε; Μα την ώρα που ακριβώς δίπλα της ο εργολάβος έφτιαχνε  το έργο " ασφαλτόστρωση παραλιακού δρόμου Λεγατάτων" οπότε και κάτι να είχε που βεβαίως δεν είχε, ο  ανάδοχος του έργου μπορούσε να το είχε διορθώσει.    1.488 ευρώ κ. Δήμαρχε πληρωμένα μέσα σε τρείς μέρες, έχετε κάτι να μας πείτε;                                                    

4) Κύριε Στανίτσα, στις 13/9/2016 πληρώθηκαν για χρώματα στην HEMPELS 2.183,57 ευρώ,  στις 31/3/2017 πληρώθηκαν για χρώματα στην marina stores 3.668.72 ευρώ,  στις 11/8/2017 πληρώθηκαν για χρώματα στην Hempels 3.272,43 ευρώ και στις 14/8/2017 με αριθμ. πρωτ. 1607 έγινε απόφ ανάλ δαπάνης για χρώματα 3.000 ευρώ. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα ποσά που πληρώνονται στα τοπικά καταστήματα.
Μπορείτε να μας εξηγήσετε, που πηγαίνουν οι τεράστιες αυτές ποσότητες χρωμάτων , σε αυτές τις εταιρείες,  Χρώματα κόστους 9.124,72 +3000 = 12.124 ,72  ευρώ ;

5) Κύριε Στανίτσα, στην Ιθάκη έχετε οικοδόμους, ελαιοχρωματιστές, σιδεράδες γιατί βλέπω να έχετε σχετική έλλειψη όπως και εμείς εδώ στην Κεφαλονιά. Να σας συστήσουμε βρε αδελφέ μερικούς ανθρώπους να κάνετε δουλειά σας και να μην δίνετε   στην ίδια εταιρεία, τα μάρμαρα, τα κιγκλιδώματα, τις συντηρήσεις στα λιμάνια, τα βαψίματα και ότι άλλο χρειάζεται  για να επιτελέσετε το έργο σας και να μην τυχαίνει  πολλές φορές η ίδια εταιρεία να έχει 3-4 έργα και να πνίγεται στην δουλειά, ενώ άλλοι επαγγελματίες των δύο νησιών κάθονταιιιιιιιιιιιιι.

6) Η καθαριότητα στην Σάμη το 2016 ήταν 9.900 ευρώ. Τί έγινε κ. Δήμαρχε και πήρε αύξηση το ποσό της ανάθεσης κατά 4.900 ευρώ και έφθασε 13.800; Μεγάλωσε η ζώνη λιμένα; Μέχρι χθές δεν υπήρχε  και καράβι η δουλειά είναι  λιγότερη από πέρυσι που υπήρχε καράβι. Εχουμε λεφτά και τα μοιράζουμε στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ;  Αψογους σας βρίσκω..... αλήθεια,  ευλογάτε τα γένια σας.  Πως να σας ξεχάσουμε δεν ξέρω..... Να σας βλέπει ο κόσμος.

Ας το αφήσουμε για σήμερα, να μην σας πώ περισσότερα....

Στο επανιδείν

Φωτης Χαλιώτης