Λίγα λόγια και μια απάντηση στον εκλαμπρότατο τση Ιθάκης!

Λίγα λόγια και μια απάντηση στον εκλαμπρότατο τση Ιθάκης! Κύριο

Αυτος κι αν είναι..λεβέντης Δήμαρχος! ! Λεβέντης σας λέω. Λεβένταρος!!! Ο οποίος έχει φαίνεται διατρίψει (και αυτός) παρα τον.. Μακιαβέλι, τον αγαπημένο του πολυλατρεμμένου μας ηγέτη Διονυσακη (δεν εχει κι άλλον, αυτός του γυάλισε, ξέρετε γιατί!

Ο Δινουσάκης διάβασε κι εμαθε απόξω τον ΗΓΕΜΟΝΑ που του ταιριάζει , γιατί εκεί στου Μαιστράτου τα λιμανάκια μόνο ..."ηγεμόνες" (τρομάρα τους) γενιώνται, και θεριεύουν) . Κα ετσι λοιπόν, ο Δήμαρχος Ιθάκης (γιατί περί αυτού πρόκειται) αποφάσισε να το παίξει.. Δημαρχάρα, να αυτο- χριστεί Πρίγκηπας τση Βαριόλας, τση Ατόκου,  τση Εκλεισούρας, του Καβαλίνιου και τση Κολιερής,  βαρόνος του Λαζαρέτου, τση Πιπάτας, και τση Χασαπιάς και φυσικά Κόντες του Βαθιού και του Πϊσω- Μπρος Αετού (βοήθειά μας)!!!

Κι έτσι ο εκλαμπρότατος, δεν είναι δυνατόν να απαντάει στο πάσα- ένα πόπολο, που τολμάει να σηκώσει το κεφάλι και να τον κοιτάξει (ξου προσβολή) για να του απευθύνει ερωτήματα για εντελώς ....γήινα θέματα (πχ.. Λιμενικό Ταμείο, Οικονομικά του Δήμου και άλλα λιαν ενοχλητικά) .  Εδώ μιλάει η ....Αρχοντιά και η Αφεντιά του δεν είναι υποχρεωμένη να απαντάει!. Κατ' αρχάς δεν είναι υποχρεωμένη ούτε καν να ακούει ενώ "παίζει" το αν υποχρεούται από τον..αριστοκρατικό κώδικα να διαβάζει!

Και έτσι, ο Υψηλότατος Δήμαρχος  Ιθακης, μετά από μακρά περίοδο 2 περίπου εβδομάδων σκέψης και περισυλλογής, αποφάσισε (με την... προτροπή και την παραίνεση του Μεγάλου Δούκα των Βαρδιάνονε, του Δια, και της Άκωλης, Κόντε Διονυσάκι ντι Κανάλε) , να απαντήσει στα ερωτήματά μας δια της τακτικής του...στρίβειν δια του αρραβώνος. (Κάποιες πληροφορίες που αναφέρουν τον Μακιαβέλι ως αρχικό εμπνευστή της παραπανω τακτικής, κρίνοτναι εντελώς αβάσιμες) . Τουτέστιν «απαντάω ότι γουστάρω δηλαδή.... τίποτις και ..προκαλώ τον άλλο να ...αποδείξει πως εγώ έχω κάνει λάθος αφού όλοι γνωριζουν πως εγώ» κλπ κλπ κλπ...

Κι έτσι η Μεγαλειότητά του, μου απαντάει , χωρίς ντροπή πως .... δεν έχει να πει τίποτα , ούτε να απαντήσει στα πολύ συγκεκριμμένα ερωτήματά μου κι αν θέλω, να πάω εγώ στον...Εισαγγελέα!  Και για να είναι σίγουρος πως θα τον..διαβάσω, με..μπλοκάρει κι όλας στο FB   ! Και φυσικά όλοι οι απλοί ποπολάροι καταλάβανε γιατι! Μα για να μην έχω το δικαίωμα να του κοινοποιώ τα άρθρα μου και να μην μπορούν, υποτίθεται οι φίλοι του να τα διαβάζουν! Μάλιστα!

Κάργα Δημοκράτης ο Δήμαρχος Ιθάκης! Κάργα! Εμείς το ξέραμε ήδη. Αλλά με αυτές τις δυο κινήσεις το επιβεβαίωσε πανηγυρικά! Λυπάμε ειλικρινά. Λυπάμαι.Λυπάμαι που ένας Δήμαρχος ενός νησιού που λατρεύω , ξεφτυλίζει με τη συμπεριφορά του ένα ολόκληρο θεσμό, υποτιμώντας τόσο τον ίδιο του τον εαυτό όσο και την προσωπική του συμμετοχή ως Δημάρχου, σε μια δημοκρατική διαδικασία διαλόγου, επικοινωνίας και πολιτικής.

Ποια είναι η απάντησή μου;

Η απάντησή μου είναι πολύ απλή

Δήμαρχε Στανίτσα, τα ερωτήματά μου παραμένουν! Και από αύριο θα αναρτώνται καθημερινά και θα κοινοποιούνται παντού! Τα ίδια, στα οποία ανά δυο τρεις μέρες θα προστίθενται και άλλα!  Και τότε, Δήμαρχε Στανίτσα, αν τολμάς , όπως το διαβάζεις Δήμαρχε Σανίτσα, ΑΝ ΤΟΛΜΆΣ πήγαινέ με εσύ στον Εισαγγελέα!

ΤΟΛΜΑΣ; 

Εδώ είναι η Ρόδος, εδώ είναι και το πήδημα!

Τι λές;

Εγώ πάντως θα περιμένω.

 

Εκλαμπρότατε, με όλες μου τσι ρεβεράντσες

Φώτης Χαλιώτης

 ionianpress