Αλλαξαν τα σχέδια για τη Πλατεία Αργοστολίου!

Αλλαξαν τα σχέδια για τη Πλατεία Αργοστολίου! Κύριο

Οι πληροφορίες μας ςίναι σαφείς από πηγές πολύ έγκυρες και δεν επιδέχονται καμιά μα καμιά αμφισβήτηση! Γιατί έφυγε ο εργολάβος; Μα επειδή ο αντ’ αυτού και οι συνεργάτες του άλλαξαν εντελώς τα σχέδια για τη πλατεία!


Από τη μια οι καταγγελίες που τελειωμό δεν έχουν και από την άλλη το σίγουρο αδιέξοδο που θα αντιμετωπιζαν με την συμπλήρωση του έργου, προκειμένου να ανα-διανείμουν τα τετραγωνικά της πλατείας σε όλους τους ενδιαφερόμενους, παλιούς και νέους, τους υποχρέωσαν να κάνουν στροφή 180 μοιρών και να καταφύγουν σε λύση πρωτοποριακή, επαναστατική, εντυπωσιακή, που θα τρελάνει κόσμο και θα κάνει το Αργοστόλι πασίγνωστο και μοναδικό πόλο έλξης, στη τουριστική περίοδο και όχι μόνο!
Ποια είναι η νέα ιδέα;
Μα ο χώρος της Πλατείας και η Βαλιάνου θα μετατραπούν σε ένα ...Πάρκο με μια κεντρική λίμνη και άλλες, 3-4 μικρότερες!  Ενώ ένα μοναδικό σε ομορφιά κανάλι, θα συνδέει τη κεντρική λίμνη με τον ..Κούταβο, προκειμένου να προσελκυστούν , πάπιες ,χήνες κύκνοι και ότι άλλο πετάει η κολυμπάει  προς τη Λίμνη της Πλατείας!

Σύμφωνα με τις ίδες πληροφορίες, ο αντ’ αυτού έχει ήδη έρθει σε επαφή με Αρχιτέκτονα εξωτερικών χώρων, συμπατριώτη μας ο οποιος έχει αναλάβει να παρουσιάσει μέσα σε ένα λογικό διάστημα, ένα πλήρες σχέδιο , προκειμένου να προχωρήσει  άμεσα η κατασκευή και να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαίου.
Το ionianpress κατάφερε και εντόπισε τον ειδικό αρχιτέκτονα και εξασφάλισε μάλιστα και κάποιες φωτογραφίες που εμφανίζουν τη τελική μορφή που θα λάβει η Πλατεία και η οδός Βαλλιάνου .
Σας τις παρουσιάζουμε, με τα σχετικά επεξηγηματικά σχόλια του Αρχιτέκτονα.

Θα περιμένουμε και τα δικά σας σχόλια...

AAA

Η Κεντρική Λίμνη, όπως θα τη βλέπουμε από τη νότια πλευρά (ΑΙΝΟ) ενώ τα ξύλινα κάγκελα οριοθετούν το χώρο που ανήκει στο PREMIER, o iδιοκτήτης του οποίου, πάντα ευρηματικός, θα αξιοποιήσει τον πεζόδρομο και το αρχικό κομμάτι της Ριζοσπαστών, για να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή, βιολογική φάρμα με κατσικάκια και μικρά αρνάκια΄.. (Η άδεια της Δημοτικής Αρχής είναι δεδομένη, αφού το σχέδιο ανταποκρίνεται πλήρως στο γενικότερο πνέυμα..

BBB

Μικρή ρομαντική λιμνούλα, το πάνω μέρος της Πλατείας , δίπλα στο άγαλμα βαλλιάνυ (φαίνονται τα κάγκελλα που θα προστατεύουν τον περίγυρο του). Ο μικρός δρόμος στο βάθος οδηγεί στο Δημαρχείο που δνε φαίνεται αφού το σχέδιο προβλέπει το...πνίξιμό του στο φυτό, παραδείσιο και μη..

CCC

Τα ποδήλατα και ατυτοκινητάκια που μέχρι σήμερα "δένουν" στον Κούταβο, θα αντικατασταθούν με τις παραπάνω γλυκύτατες πάπιες, που εκτός από τον Κούταβο (βλ. φωτο) θα μπορούν μέσω του καναλιού, να πλέουν μέχρι την Πλατεία , να δένουν εκεί (μάξιμουμ χρόνου 1 ώρα) προκειμένου τα .. πληρώματά τους να απολαύσουν το μοναδικό τοπίο και ταυτοχροναμ φαγητό, γλυκό, παγωτό η ποτό σε ένα απ΄οτα γύρω γύρω κέντρα.

DDD

προέκταση της κεντρικής λίμνης στο στενό  του ΠΛΑΤΑΝΟΥ.. Σ αυτο ακριβώς το σημείο λόγω και της ιδιαίτερης χωροταξικής μορφής , είναι πολύ πιθανό να επιτραπεί η λειτουργία μικρού υπαίθριου ΒΑR  μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο σημείο αυτό ΔΕΝ θα επιτρέπεται η πρόσβαση στις "ποδοκίνητες πάπιες"...

EEE

Εδώ , βλέπουμε το ΄βορειο-δυτικό σημείο , εκεί που θα κατασκευαστούν τα σπιτάκια για τις πάιπες που θα επιθυμουν να διανυκτερεύουν στη Πλατεία.. Ο δρόμος άνω αριστερά φυσικά θα είναι μονο για πεζούς και βόλτες, ενώ άνω δεξιά θα είναι το IONIAN PLAZA.

FFF

Αυτό ακριβώς είναι το σχέδιο για μια ανεξάρτητη, πανέμορφη λίμνη  που θα καταλάβει το σύνολο της οδού Βαλλιάνου, ανάμεσα σε Δημαρχείο και Κτίριο της πρώην Νομαρχίας, Η μονη διαφορά ίσως θα έγκειται στο ότι ο αντ' αυτού ζήτησε και πέτυχε  στο τελικό σχέδιο να περιλαμβάνεται μια μικρή, ξύλινη αερογέφυρα, από το αντι- Δημαρχείο του (παλιό Δήμο) στο Μέγαρο, που θα μπορεί να..διπλώνει και να ανοίγει κατά το δοκούν..

ΤΙς αμέσως επόμενες μέρες θα είμαστε σε θέση να δημοσιεύοσυμε και άλλες φωτογραφίες από αυτό το πραγματικά πρωτοποριακό , εντυπωσιακό έργο!

Μέχρι τότε, υπομονή..

 

ΣΗΜ. IONIANPRESS     Το παραπάνω κείμενο , όπως θα έχετε φυσικά καταλάβει δεν μπορεί παρά να είναι πέρα για πέρα σατυρικό και τίποτα από οσα αναφέρονται σ' αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα..