Πολιτισμός

Latest News

Εξαντλήθηκαν τα Εισιτήρια για την Συναυλία του Μπάμπη Τσέρτου

Οι κοινές προσπάθειες ενίσχυσης της λειτουργίας της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης, με την διοργάνωση Μουσικής Συναυλίας με τον Μπάμπη Τσέρτο ευαισθητοποίησε σε μέγιστο βαθμό την τοπική μας κοινωνία, με αποτέλεσμα την εξάντληση των εισιτηρίων με βάση την χωρητικότητα του Θεάτρου.

Η Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου διοργανώνει Πολιτιστική εκδήλωση τον Αύγουστο

Όπως κάθε χρόνο η Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου διοργανώνει μεγάλη Πολιτιστική εκδήλωση στον Προβλήτα τουριστικών σκαφών ( Μπαστούνι ) στο Αργοστόλι .

Δραστηριότητες και εκδηλώσεις στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη.

● Σημεία ανάγνωσης Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δραστηριότητα της Βιβλιοθήκης μας με τίτλο «Σημεία ανάγνωσης», στην οποία συμμετείχαν οι μικροί μαθητές από το Νηπιαγωγείο «Το Καραβάκι» με υπεύθυνη την κ. Bάσω Βαλσάμου και οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου του Ληξουριού με υπεύθυνη την κ. Ελευθερία Αρακλησιάνου.

Πρόσκληση “Στο πανηγύρι του χωριού” , στον ΚΕΦΑΛΟ

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Κεφαλλονιάς “ΚΕΦΑΛΛΗΝΕΣ”, σας προσκαλεί στη μουσικό-χορευτική εκδήλωση με τίτλο «Στο πανηγύρι του χωριού», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Ο Κέφαλος”.

«Χορεύουμε, αντιστεκόμαστε απ' Ανατολή σε Δύση»!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλονιάς και Ιθάκης "ΙΟΝΙΟΣ ΠΝΟΗ" σας προσκαλεί στην επετειακή μουσικοχορευτική εκδήλωση με ζωντανή μουσική: "ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ..... ΑΠ' ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΕ ΔΥΣΗ",

Σεμινάριο Παραδοσιακών Κεντημάτων

Το Χαροκόπειο Εργαστήριο δέχεται αιτήσεις συμμετοχής   εώς τις 20/5/2017  για το ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΚΕΝΤΗΜΑΤΩΝ αντιγράφων του Κοργιαλενείου Λαογραφικού Μουσείου, όπως μπιμπίλες, ρισελιέ, κοφτό, ανεβατό, λασέ, διάφορα φιλτιρέ, Ελληνική δανδέλα. Για την συμμετοχή απαιτούνται βασικές γνώσεις και εμπειρία στην κεντητική τέχνη.

Επαναστατική ποίηση Κεφαλλήνων και Ιθακησίων

Πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η πρωτότυπη Ποιητική Βραδιά με θέμα Επαναστατική ποίηση Κεφαλλήνων και Ιθακησίων στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου, το βράδυ της Κυριακής 30 Απριλίου 2017.

Παρουσίαση βιβλίου του Πέτρου Πετράτου

Δείτε εδώ την αφίσσα - ανακοίνωση της εκδήλωσης

Βραβεύτηκε η Γυναικεία Χορωδια του Δήμου Κεφαλονιάς!

 Η Γυναικεία Χορωδία της ΚΕΔΗΚΕ προσκλήθηκε τιμητικά στην Αθήνα στις 7 Απριλίου 2017 και βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών για τις σπουδαίες εμφανίσεις και συμμετοχές της.

Tα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας - Επτάνησα

Κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάζει το Πάσχα με το δικό της μοναδικό τρόπο. Έθιμα και παραδόσεις ζωντανεύουν και πάλι στην πλουσιότερη, σε λαογραφικές εκδηλώσεις, γιορτή της χριστιανοσύνης.

Popular News

στο Κέντρο Καλλιτεχνικής Δημιουργίας και Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Παρθένης
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πρώτες 4 παραστάσεις ( 27-30 Μάρτη…
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς «Ο ΜΠΑΛΛΟΣ» συμμετείχε στην Έκθεση –Φεστιβάλ…
Η Φιλαρμονική Σάμης ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2000 απ' τον…