Γνήσιε, τι έκανες όταν έμαθες τους «συγγενείς» του Σπύρου Τυπάλδου;

Γνήσιε, τι έκανες όταν έμαθες τους «συγγενείς» του Σπύρου Τυπάλδου; Κύριο

Μετά την χθεσινή «άσφαιρη» απάντηση της Δημοτικής Αρχής που ήταν έμπλεη έκδηλου πανικού και την επιβεβλημένη απάντηση του «Η», συνεχίζουμε απτόητοι τις αποκαλύψεις πάντα με ντοκουμέντα (όπως άλλωστε πράττει σε όλη την πολύχρονη ιστορία του ο «Η»), οπότε και δεν μας αγγίζουν οι απειλές και οι ψευτομαγκιές για να σιωπήσουμε.

Σε τελική ανάλυση …«Ραντεβού στα Δικαστήρια!», όπως εύστοχα διεμήνυσε με το χθεσινό πρωτοσέλιδό του ο «Η» και εκεί …θα δούμε «πόσα απίδια παίρνει ο σάκος»!

Προς το παρόν, κύριοι του Μεγάρου, αρκεστείτε σήμερα σε μία ακόμη αποκάλυψη και από Τρίτη …η συνέχεια με νέα συνταρακτικά στοιχεία πάντα με ντοκουμέντα.

Και πάνω απ’ όλα …ψυχραιμία παιδιά. Ο πανικός είναι άσχημος σύμβουλος…

Και μιά συμβουλή προς …κάθε κατεύθυνση. Μην εκθέτετε με την στάση και τα γραφόμενά σας ανθρώπους που δεν τους πρέπει να ξεφτιλίζονται και να συλλαμβάνονται αδιάβαστοι ακόμη και για επιστολές και έγγραφα που υποτίθεται ότι τα υπογράφουν…

Πάμε λοιπόν στις σημερινές αποκαλύψεις.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΚΤΗ

Στην μετά από …εννιά μήνες απαντητική επιστολή του δημάρχου Παρίση (17/2/2016) στο έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τις 15/5/2015 σχετικά με την Δωρεά Τυπάλδου μεταξύ των άλλων αποκαλυπτικών αναφέρεται:

«Ειδικότερα από έρευνα μας προέκυψε ότι οι σημερινοί φερόμενοι ιδιοκτήτες έχουν τα εξής στοιχεία: I) Λεωνίδας Τυπάλδος του Γερασίμου και της Ελένης, γεννηθείς το έτος 1977, II) Ιωάννης Τυπάλδος του Γερασίμου και της Ελένης γεννηθείς το έτος 1979 και III) Ελένη συζ. Γερασίμου Τυπάλδου το γένος Ιωάννη Κότιτζα, γεννηθείσα το έτος 1953.

Ο δε πατέρας των δύο πρώτων και σύζυγος της τρίτης Γεράσιμος Τυπάλδος του Λεωνίδα και της Κοκκώνας γεννήθηκε το έτος 1952 και απεβίωσε το έτος 2009.

Ωστόσο από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο διαθέτης Σπυρογεράσιμος Τυπάλδος είχε έναν αδελφό το Χαράλαμπο (τελευταίο θύμα της περιβόητης «εταιρίας δολοφόνων»), ο οποίος δεν είχε παιδιά και δύο αδελφές, τη Μαρία και την Ξανθή, τα τέκνα των οποίων όμως δε φέρουν το επίθετο Τυπάλδου.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω δεν προκύπτει μέχρι σήμερα η ύπαρξη της επικαλούμενης συγγενικής σχέσης των σημερινών εμφανιζόμενων ιδιοκτητών με το διαθέτη».

Ο οποιοσδήποτε πολίτης που είχε μερίδιο σε μια απλή διαθήκη, τι θα έκανε παίρνοντας αυτές τις πληροφορίες για κάποιους που εμφανίζονται να έχουν συγγενική σχέση με τον διαθέτη και μεριδιούχοι στη διαθήκη;

Μα να προσφύγει στη δικαιοσύνη με τα αδιάσειστα στοιχεία που διαθέτει και να αποκαλύψει την αλήθεια!

Όλοι εκτός …της Δημοτικής Αρχής!

Εκτός και αν από τις 17/2/2016 που γράφηκαν τα παραπάνω από τον δήμαρχο Παρίση μέχρι σήμερα τεκμηριώθηκε η συγγενική σχέση των Λεωνίδα, Ιωάννη και της μητέρας τους Ελένης με τον διαθέτη Σπυρογεράσιμο Τυπάλδο…

Όμως από κανένα έγγραφο που έχουμε στη διάθεσή μας του Δήμου Κεφαλονιάς ή άλλης Υπηρεσίας δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Αντίθετα όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα, η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος Παρίσης …θεωρούν τους παραπάνω ως πραγματικούς ιδιοκτήτες παρ’ ότι από πουθενά «δεν προκύπτει συγγενική σχέση με τον διαθέτη»!

Συγκεκριμένα:

1) Στις 18/3/2016 ο δήμαρχος Παρίσης στέλνει επιστολή (9155/2016) στην …«Σικυών Μπητς Α.Ε. Ξεν/κές και Τουρ/κές  επιχειρήσεις» προκειμένου «να εξακριβώσουμε το τρέχον ποσοστό καθώς και την υπάρχουσα αξία της ως άνω αρχικής συμμετοχής μας στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας και για τις δικές μας περαιτέρω ενέργειες και την ενημέρωση του αρμοδίου Τμήματος Κοινωφελών Περιουσιών».

Ο δήμαρχος νομιμοποιεί τους σημερινούς φερόμενους ως ιδιοκτήτες της επιχείρησης «Σικυών Μπητς»!

2) Στις 6/4/2016 ο δήμαρχος Παρίσης στέλνει έγγραφο (11232/2016) προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το οποίο γίνεται ενημέρωση ότι στην από 29/3/2016  απάντηση της εταιρίας στην επιστολή του τίθεται «ως προϋπόθεση, για την υλοποίηση του σκοπού του διαθέτη την ερμηνεία της διαθήκης του Σπυρογεράσιμου Τυπάλδου, σύμφωνα με την οποία θα ταυτίζεται ως βούληση του διαθέτη το κτήμα της Συκιάς με τις 14.574 μετοχές της εταιρίας» που με απλά λόγια σημαίνει ότι (περίπου) μπαίνει βέτο να δεχτεί ο Δήμος …το 25% του σημερινού μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Δήμαρχος νομιμοποιεί τους σημερινούς φερόμενους ως ιδιοκτήτες της επιχείρησης «Σικυών Μπητς» …συζητώντας με τους πολιτειακούς  αρμόδιους φορείς τις προτάσεις τους!

3) Στις 21/4/2017 ο δήμαρχος Παρίσης στέλνει έγγραφο στο Υπουργείο Οικονομικών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (11316/2017) ζητώντας πληροφορίες για …εξωδικαστικό συμβιβασμό σύμφωνα με τον όρο των ιδιοκτητών της «Σικυών Μπητς» να δεχτεί δηλαδή ο Δήμος το 25% του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο δήμαρχος νομιμοποιεί τους σημερινούς φερόμενους ως ιδιοκτήτες της επιχείρησης «Σικυών Μπητς» …ζητώντας πληροφορίες από την αρμόδια αρχή για την πρότασή τους για «συμβιβασμό (των δύο πλευρών) και κατάργηση της δίκης (που έχει προκαλέσει ο Δήμος)».

Συμπερασματικά: Αντί η Δημοτική Αρχή να κάνει ό,τι θα έκανε ο οποιοσδήποτε πολίτης που αμφισβητείται μιά κληρονομιά που έχει στα χέρια του, από κάποιους άσχετους συγγενικά (σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει) με τον διαθέτη, να καταφύγει δηλαδή στη δικαιοσύνη …συνδιαλέγεται μαζί τους με πρωτόκολλα του Δήμου (που μάλλον έχουν συναντηθεί κι όλας κατ’ιδίαν όπως τους ζήτησε ο δήμαρχος στην από 18/3/2016 επιστολή του…) και επί πλέον διερευνά την δυνατότητα να κάνει αποδεχτό τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Το ερώτημα απευθύνεται δίχως περιστροφές στον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση που (δυστυχώς) υποτίθεται Δημαρχεύει και υπογράφει όλα τα χαρτιά στην υπόθεση Τυπάλδου:

Μετά από 26 μήνες (από τις 15/5/2015) που κατά τους ισχυρισμούς σας ενημερωθήκατε για την Δωρεά Τυπάλδου και την «Σικυών Μπητς» από την Αποκεντρωμένη και 16 μήνες (από τις 15/4/2016) που έχετε εκφράσει τον προβληματισμό σας προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τους σημερινούς φερόμενους ιδιοκτήτες (περίπου ως «Αγία Τριάδα» τους παρουσιάσατε) Λεωνίδα Τυπάλδο του Γερασίμου και της Ελένης, Ιωάννη Τυπάλδο του Γερασίμου και της Ελένης και Ελένη συζ. Γερασίμου Τυπάλδου το γένος Ιωάννη Κότιτζα, έχετε να δώσετε -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!– μια απάντηση για το ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ  ΚΑΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Η …«ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ»;

Η συνέχεια την Τρίτη …με νέες αποκαλύψεις για το πότε έγιναν οι επίμαχες αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου.

πηγη