Ξεμπλοκάρει το έργο της Πλατείας- Φεύγουν τα μπάζα για ΧΥΤΑ!

Ξεμπλοκάρει το έργο της Πλατείας- Φεύγουν τα μπάζα για ΧΥΤΑ! Κύριο

Η εκρηκτική συγκέντρωση στο Ληξούρι και η χθεσινή συνάντηση των επαγγελματιών της πλατείας Αργοστολίου δεν θα μπορούσαν παρά να πυροδοτήσουν άμεσες και ουσιαστικές εξελίξεις, στο θέμα του έργου της Πλατείας Αργοστολίου και της μεταφοράς των μπάζων από αυτήν.

Ρόλο- κλειδί σ' αυτές τις εξελίξεις έπαιξε ο αντι-περιφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας ο οποίος, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες κινητοποίησε τους πάντες και κατάφερε να βρει την πολυπόθητη (οπως φαίνεται) λύση  η οποία ξεμπλοκάρει το έργο και σηματοδοτεί την πολύπόθητη (για πολλούς) επανέναρξη του έργου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις αποκλειστικές πληροφορίες του IONIANPRESS, αύριο(Πέμπτη) το πρωί η πλατεία Αργοστολίου "ανοίγει"¨για τα φορτηγά τα οποία θα φορτώσουν μπάζα (ΟΧΙ ΠΛΑΚΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΆΤΩ ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΛΑΚΕΣ ΥΛΙΚΟ) και θα τα μεταφέρουν άμεσα στο ΧΥΤΑ Κεφαλονιάς!  Ο κ. Δρακουλόγκωνας κατάφερε να βγάλει σε χρόνο μηδέν όλα τα αναγκαία "χαρτιά (άδειες κλπ) και έτσι, ο ΧΥΤΑ μπορεί μόνιμα να υποδεχθεί τα μπάζα σπό το Αργοστόλι!

Σε ότι αφορά βέβαια τις πλάκες, τα σενάρια είναι μερισσότερα από ένα!  Το πρώτο προβλέπει τη μεταφορά τους στον ¨Αγιο Αντώνιο και η "διάλυσή"τους εκεί, μέ το περιβόητο σύστημα που (θα) διαθέτει εκεί ο Δήμος! Κάτι τέτοιο προϋποθέτει φυσικά την συμφωνία Δημ. Αρχής, Αντιπολίτευσης και τών άμεσα ενδιαφερομένων- θιγομένων από ένα τέτοιο μέτρο. Κάτι που δεν φαίνεται και τυόσο πιθανό.

"Οπλο" του κ. Δρακουλόγκωνα , στην προσπάθειά του να πείσει για την αναγκαιότητα αυτής της μεταφοράς θα είναι η ..δεύτερη πρόταση που αναμένεται να υποβάλει, για χρήση συγκεκριμμένου ΝΤΑΜΑΡΙΟΥ κοντά στο Αργοστόλι, προκειμένου αυτό να μετατραπεί σε χώρο υποδοχήςε και διάλυσης μπάζών , πλακών και λοιπών υλικών οικοδομής, οπότε και θα μεταφερθεί "το συντομότερο δυνατόν" όλη η μονάδα συντριβής και επεξεργασίας [που μέχρι σήμερα υπολογίζεται πως θα λειτουργήσει στον Αγιο Αντώνιο.

Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου, που απ΄οτι φαίνεται είναι και το ιδανικό, θα απαιτήσει 3-4 μήνες (κατά τα λεγόμενα του κ. Δρακουλόγκωνα) κάτι που ασφαλώς δεν επιτρέπει την αξιοποίησή του, άμεσα, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα των πλακών της Πλατείας Αργοστολίου!

Και ο κ. Δρακουλόγκωνας θα αναφερθεί ασφαλώς και στην εγκατάσταση του εργολάβου του έργου της παραλίας ΛΗξουρίου, την επόμενη Δευτέρα, γεγονός που θα απαιτήσει ανάλογες ενέργειες και για εκείνα τα μπάζα. Και αν τα "απο κάτω" υλικά (χώμα κλπ) μεταφερθούν και αυτά στον ΧΥΤΑ, οι πλάκες τι θα γίνουν; Θα μεταφερθούν φυσικά στον Αγιο Αντώνιο και επειδή ΔΕΝ θα μπορούν να διαλυθούν από το μη΄χάνημα συντριβής, απλώς θα τοποθετηθούν εκεί, και θα..παραμείνουν μέχερι νεωτέρας ...
 Και αυτό είναι κατι που σίγουρα δεν θα θέλουν ούτε οι περίοικοι ούτε οι υπ0όλοιποι Παλικισιάνοι.

Και οι πληροφορίες του IONIANPRESS καταλήγουν στο ότι ο κ. Δρακουλόγκωνας συνεχίζει τις επαφές του προκειμένου να αρθούν και οι τελευταίες δυσκολίες του σχεδίου του.

Το ΙΟΝIAN PRESS, παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει υπεύθυνα και αντικειμενικά