Το δένδρο αυτό είναι γνωστό για τον καρπό του και μπορεί να παράγει σε γόνιμα εδάφη μέχρι και 75 καρύδες τον χρόνο ή περίπου 30 όταν δεν καλλιεργείται. Ο κορμός του δίνει ξυλεία και τα φύλλα του χρησιμοποιούνται για την κατασκευή σκεπών και καλαθιών.Τώρα, με ποιό σκεπτικό επιλέχθηκε να πλαισιώσει την πλατεία  δεν γνωρίζουμε και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει.

 

Το Αργοστόλι όμως δεν έχει ανάγκη από καρύδες που κάποια στιγμή θα πέφτουν και στα κεφάλια μας, αλλά από δένδρα με πλούσιο φύλλωμα που θα προσφέρουν τον παχύ τους ίσκιο το καλοκαίρι και θα είναι χάρμα οφθαλμών κατά την ανθοφορία τους. Υπάρχει ανεξάντλητη ποικιλία δένδρων από τα οποία θα μπορούσαν να έχουν διαλέξει τα καταλληλότερα και να μην είχε σπαταληθεί παράλογα δημόσιο χρήμα επειδή όπως διαβάζουμε, η αγορά ενός κοκοφοίνικα ύψους περίπου 3 μέτρων φθάνει τα 500 ευρώ, βάλτε με το μυαλό σας πόσο μπορεί να στοίχισαν οι συγκεκριμένοι οι οποίοι ξεπερνούν τα 5 μέτρα!!! Αλλά ξέχασα, εδώ οι τοπικοί μας άρχοντες πασχίζουν να μας κάνουν Καραϊβική κι εμείς συμπεριφερόμαστε με αχαριστία…

Ωστόσο εύκολα διακρίνει κανείς την υπεροχή των παρακάτω δένδρων που επιλέγονται κατά κόρον για πλατείες και δρόμους και προτείνονται σύμφωνα με το κλίμα της χώρας από τους Γεωπόνους. Η δε αξία αγοράς τους δεν υπερβαίνει τα 50 ευρώ σε ύψος 5 μέτρων!!!

Φτελιές

Φλαμουριά

Μarialis

πηγη kefaloniapress