Τση Ιθάκης τα μυστήρια και του Αργοστολιού τα.. κολαστήρια!

Τση Ιθάκης τα μυστήρια και του Αργοστολιού τα.. κολαστήρια! Κύριο

 

#Μοίρασε,λέει, 1,4 δις στα χαμηλά εισοδήματα.... Κοινωνικό μέρισμα!

 

Μπαρμπούτσαλα! Τα δίνει εκεί που..χρωστάνε , ότι κι αν χρωστάνε, όπου κι αν χρωστάνε για να τα πάρει την ίδια στιγμή πίσω! Αφού τα ...βοηθήματα θα μπούνε λέει σε τραπεζικούς λογαριασμούς που, οι περισσότεροι , αν όχι όλοι θα είναι ...μπλοκαρισμένοι, ξέρετε εσείς γιατί! Ετσι δεν είναι; Και μόλις μπούνε τα λεφτά, με το «καλό» το χέρι, την άλλη στιγμή θα τα πάρει το άλλο, το «κακό»! Και έτσι και τη φιγούρα του θα κάνει ως...Κοινωνικό πρωθυπουργάκι , και τίποτα δεν θ’ αλλάξει!

Πονηρούλι!

Τι είπες ; Εκλογές ετοιμάζεις;  Μη φας! Σου ετοιμάζουμε μπουρμπουρέλια!

 

#Από ...αντ-αυτού- Δημαρχείο ,έχει μετατραπεί σε...γιάφκα της παρέας του Διονυσάκη, και εκεί, στο..θωρακισμένο γραφείο του πρώτου ορόφου, δουλεύουνε νύχτα- μέρα, 7 μέρες τη βδομάδα για την νίκη του εκλεκτού τους στο Επιμελητήριο!

Η απόλυτη ξεφτύλα! Ολάκερος Δήμος δεν έχει το χρόνο να ασχοληθεί με τα σοβαρά θέματα που ταλανίζουνε το νησί μας και αφήνει λεφτά, πολλά λεφτά να...γυρίζουνε πίσω ακυρώνοντας έργα για τα σεισμόπληκτα σχολεία της Παλικής, για να κερδίσουνε εκλογές, πετυχαίνοντας μ α’ αυτό τον απαράδεκτο τρόπο να διχάζουν πολιτικο- κομματικά, τον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο των νησιών μας!

Ντροπή σας!

Αλλά, είπαμε: Ο υποψήφιος της παρέας για το Επιμελητήριο, είναι έανς «νέος άνθρωπος» , με ‘νέες ιδέες’» , «απόψεις» και « προτάσεις « και φυσικά ...κάργα δημοκράτης! 

Δημοκράταρος δηλαδή του στυλ «Μη βγάζεις φωτογραφίες γιατί δεν είσαι..δικός μας, και άντε πάενε που τολμάς να είσαι υποψήφιος των άλλωνε»  ! (Αυτά είπε , τα μισά αυτολεξί και τα άλλα μισα  με τον τρόπο του  στον Ξενοφώντα Ευαγγελάτο που..τόλμησε να τον πλησιάσει στα..5 μέτρα για δημοσιογραφική φωτογραφία)

Και εγώ βέβαια αναρωτιέμαι: Πως γίνεται ένας πραγματικά νέος άνθρωπος, ένας νέος επιστήμονας, ένας νέος επιχειρηματίας που υποτίθεται σέβεται τον εαυτό του, να χρησιμεύει σαν..λαγός (κι άλλος λαγός) στα προσωπικά σχέδια του Διονύση Λυκούδη και της παρέας του! Πως το δέχεται η συνείδησή του; Και πως δέχεται επίσης να τον εντάσουν, έτσι ΑΝΟΙΧΤΑ, σε ..γκρουπούσκουλο της γιαλαντζί δεξιάς του τόπου!

Αβυσος η ψυχή του ανθρώπου....

 

***Πολυκοσμία τις τελευταίες μέρες στην Εισαγγελία Κεφαλονιάς! Κόσμος πάει κι΄’ έρχεται... καταθέσεις λαμβάνονται...    Κατακόκκινα πρόσωπα παίνουνε, κατα- πράσινο (αό το φόβο) βγαίνουνε..

Περισσότερα δεν μπορώ να σας πω..  Υπομονή..

 

@Στις 2 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε η  Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και στις 7 Νοεμβρίου αποφασίστηκε η απ’ ευθείας ανάθεση και την ίδια μέρα (!) πέταξε ο έκπρόσωπος  της Εταιρίας από τη Κρήτη στη Κεφαλονιά για να υπογράψει!! Και έτσι ο Δήμος Κεφαλονιάς απέκτησε τις πολυπόθητες και άκρως απαραίτητες ...ξαλώστρες για τον Πλατύ Γυαλό!

Είπατε τίποτα;

 

#Αίτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για άμεση συζήτηση του πολύ σοβαρού θέματος  των σχολικών υποδομών στη Κεφαλονιά (έχοντας υπ’ όψη τους προφανώς τα σχολεία της Παλικής) κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ..

Γιάννη τώρα σώθηκες!  Οι άνθρωποι δεν μπορούν τώρα! Είναι φορτωμένοι!  Μέρα- νύχτα δουλεύουνε για το Γασπαρινάτο!  Ε τα Σχολεια μας και τα παιδιά μας θα ασχοληθούν;

 

+ Είδα τις προάλλες τον Διονυσάκη, (με τη γνωστή τσάντα που ρίχνει , καιρό τώρα στη πλατη , σε στυλ Τσακαλώτος), στη πλατεία Αργοστολίου, μαζί με τον Αγγελο Κωσταντάκη να κοιτάζει με ύφος σοβαρο και περισούδαστο, πάνω κάτω και δεξιά- αριστερά  και δόστου περπάτημα, και ξαναδόστου ματιες!

«Κανονίζουνε πως θα μπούνε τα...  στρουμφοσπιτάκια, για το Χριστουγεννιάτικο χωριό» μου λέει κάποιος που ήτανε καλύτερα ενημερωμένος.

Και γω τωρα σκεφτηκα..

Τι ‘Χριστουγεννιάτικο χωριό» μου τσαμπουνάνε και τι «χαρά των παιδιώνε; Εδώ θα κανονίσουνε να έρτουνε στη πλατεία καμια δεκαρία- δεκαπενταριά επαγγελματίες, να ξεπουλήσουνε τις Χριστουγεννιάτικες πραμμάτειες τους...

Α ναι φυσικά και ο...Εθνικός παγνιδο-τοπο-ιδιοκτήτης  που δεν μπορεί να λείπει από κανενα πανηγύρι!  Να  μη βγάλει κι αυτός το κάτι- τις του;  (Θα χαιρόμουν βέβαια να ακούσω η να διαβάσω πως τα παιγνιδια (αυτοκινητάκια κλπ προσφέρονται δωρεάν)

 

Ε ρε νερό που θα φάει το κάτω μέρος της Πλατείας Αργοστολίου και τι...πλημμύρες θα απολαύσουνε πάλι οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών εκεί γύρω!

Η ΄..γενική δοκιμή έγινε εδώ και μια βδομάδα έμαθα με τιη μεγάλη μπορα που έκανε να φτάσουνε τα νερά μέχρι το εσωτερικό κάποιων εστιατορίων και καφέ!

Διονυσάκηηηηηηηηηηηη!

Α καλά... Είναι στο γραφείο του και σχεδιάζει τη νίκη του Γασπαρινάτου....

Α ρε κατακέφαλοι που πάνε χαμένοι...

 

*Τι γίνεται στην Ιθάκη; Παράξενα πράμματα... Δυο εξουσίες σε μια οικογένεια δεν είναι πολύ; Και μήπως υπάρχει άραγε και κάποιο ασυμβίβαστο; Το ψάχνουμε..

 

@Και μια και μιλάμε για Ιθάκη... Πολύ μουδιασμένος είναι, μαθαίνω ο κόσμος με το καράβι .. Δεν κατάφερα ακόμα να μάθω λεπτομέρειες αλλά έτσι μου είπανε αρκετοί φίλοι που έχω εκεί (με τη παράκληση να μη δώσω ούτε ονόματα ούτε..διευθύνσεις γιατί...ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ)!

Το Σάββατο παντως έχει  το Σαντορινιό εκεί (ετσι έμαθα) και δεξίωση! (Στο καράβι φυσικά γιατί που αλλού θα χωρέσει η.. λαοθαλασσα φίλων και παραμπαστών)!

Να γιορτάσουνε τι;

Μα τα εγκαίνια του νέου πρακτορείου!

 

***Ιθάκη τρίτο και τελευταίο (για σήμερα) : Ο Δήμαρχος Στανίτσας ψάχνει επειγόντως τον Διονυσάκη για να τον ρωτήσι τι να απαντήσει στις σημερινές ολόφρεσκες ερωτήσεις του Φ. Χαλιώτη και του IONIANPRESS..

Μη του τους κύκλους τάραττε!!!   Δουλεύει ο Διονυσάκης! Δουλεύει για το Επιμελητήριοοοοο!!! Εδώ χουμε σοβαρό θέμα κ ιεσύ ασχολείσαι με Λιμενικά Ταμεία και μπούρδες! Ρώτα τον πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου... Αυτός ξέρει (;)... Κι αν δεν ξερει, θα σε συμβούλευα να μιλήσεις με τον Γιωργο Τζωρτζάτο!!!  Αυτός σίγουρα ξέρει πολλά και θα σου τα πει με το νι και με το σίγμα! Και θα μάθεις! Αλλά μετά δεν ε΄μαι σίγουρος πως θα θέλεις να τα πεις πουθενά., Γιατί θα οιώσεις πολύ μα πάρα πολύ εκτεθειμμένος! Ακου που σου λέω..

 

+++ Και, κύριε Στανίτσα μου, τι αποφάσισες; Θα μας κάνεις μήνυση η ακόμα;  Αντε γιατί  έχω... Χ@ΣΤΕΙ απάνω μου απο το φόβο!

Ο.. πατσανατσάτος

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 13:32