Πολιτισμός

Latest News

To Πασχαλινό έθιμο «Το κομμάτι» στη Λευκάδα

Μόλις σημάνει η πρώτη καμπάνα του Μεγάλου Σαββάτου, οι λευκαδίτισσες νοικοκυρές συνηθίζουν να «ρίχνουν το κομμάτι», δηλαδή να πετάνε από ψηλά για να σπάσει με κρότο κάποιο πήλινο «αγγειό» (πιάτο, παδέλα, σκουτέλα, μπότη, πινιάτα κλπ) που τους βρίσκεται.

Την παγκόσμια ημέρα ποίησης γιόρτασε η Λευκάδα

Tην παγκόσμια ημέρα ποίησης γιόρτασε η Λευκάδα σε έναν περίπατο με συναντήσεις ποιητικού λόγου σε πέντε αγαπημένα μέρη της πόλης, σε συνδιοργάνωση της ARTηρία και της Ένωσης Φιλολόγων Λευκάδας.

« Ζάκυνθος και Κεφαλονιά, Κέρκυρα και Λευκάδα»…

Μετά την ανακοίνωση των πνευματικών ταγών μας για τα καρναβαλικά δρώμενα και προφανώς για την γενικότερη πολιτική που σκοπεύουν να ακολουθήσουν όσον αφορά στην διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο νησί μας, συνειδητοποίησα με φρίκη (ελπίζω να μην είναι αργά) ότι τόσα χρόνια έχουμε πέσει θύματα φοβερής αδικίας.

Το καρναβάλι της Λευκάδας (βίντεο)

Ένα παλαιότερο βίντεο της Καίτης Κακαβούλη. Οι εικόνες της Καίτης, με μουσική Διονύση Γράψα και στίχους Σπύρου Φίλιππα Πανάγου από το cd «Αγιομαυρίτικα» του Ορφέα. Δειτε το video πηγη aromalefkadas

Λευκάδα: Φρούριο του Τεκέ ή Κάστρο του Γρίβα: Ο «φτωχός συγγενής»

Το βλέπουμε, από τα μικρά μας χρόνια ακόμα, κάθε φορά που φεύγουμε από τη Λευκάδα.

Παραμονή Χριστουγέννων στη Λευκάδα – Κάλαντα από τη Φιλαρμονική (Φωτό + Βίντεο)

Γιορτινή ατμόσφαιρα επικρατούσε σήμερα παραμονή Χριστουγέννων στην πόλη της Λευκάδας.

Λευκάδα: Βράβευση της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών από την Ακαδημία Αθηνών

Η Ακαδημία Αθηνών εκτιμώντας την επί σαράντα τέσσερα συνεχή χρόνια προσφορά της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ στα γράμματα, την ιστορική έρευνα και την πολιτιστική δραστηριότητα τιμά αυτή με ΒΡΑΒΕΙΟ στην Πανηγυρική της Συνεδρίαση στις 19 Δεκεμβρίου 2014.

Λευκάδα: Θα αναστηλωθεί το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού

Το σπίτι του ‘Αγγελου Σικελιανού δεν θα κατεδαφιστεί. Θα παραμείνει στολίδι της ιστορίας της Λευκάδας και ως μουσείο, πλέον, οι επισκέπτες του θα γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του μεγάλου μας ποιητή» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τη χορηγία…

Popular News

Ο Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, ο δημιουργός κόμικς που βραβεύτηκε πρόσφατα στο…
Για 4η συνεχή χρονιά ο Δήμος Λευκάδας οργανώνει ένα πρόγραμμα…
Τρία χιλιόμετρα δυτικά της Λευκάδας, πάνω σε γραφικό λόφο υψώνεται…
Ο γερόλυκος της παραδοσιακής μας μουσικής.ΝΙΚΟΣ ΒΡΥΩΝΗΣ: «Εγώ, μαθαίνω ακόμα!»Το…