Πανζακυνθινή Απεργία:  Στα “τυφλά” η ενδιάμεση λύση που δείχνει Λούχα

Πανζακυνθινή Απεργία: Στα “τυφλά” η ενδιάμεση λύση που δείχνει Λούχα Κύριο

Παρά τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής από την περασμένη εβδομάδα για την έγκαιρη άφιξη του εξοπλισμού της ενδιάμεσης φάσης, ακόμη δεν έχει καταφτάσει στο νησί το παραμικρό.

Κι αυτό γιατί δεν έχει βρεθεί η περιοχή στην οποία θα εγκατασταθεί ο εξοπλισμός αυτός. Λίγες ημέρες πριν ο Δήμος διαβεβαίωνε τους πολίτες πως η κατάλληλη έκταση έχει εντοπιστεί και πρόκειται για την “ευρύτερη περιοχή του Βραχίονα”, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αν και αποτελεί κοινό μυστικό πως πρόκειται για έκταση στη Λούχα. Φαίνεται ωστόσο πως ακόμη δεν έχει εκδοθεί σχετική περιβαλλοντική άδεια για το σημείο αυτό με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία έχει “παγώσει”.

Στις 15 Μαρτίου
Νέα μεγάλη πανζακυνθινή κινητοποίηση ετοιμάζει η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα που έχει συσταθεί το τελευταίο διάστημα, με πρωτοβουλία των Συλλόγων Ξενοδόχων, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των σκουπιδιών αλλά και των κλειστών χειρουργείων. Η η Επιτροπή συνεδρίασε εκ νέου, για να συντονίσει και να οργανώσει τις επόμενες κινήσεις της. Η απόφαση που λήφθηκε ομόφωνα ήταν πως στις 15 Μαρτίου προγραμματίζεται μεγάλη Πανζακυνθινή Απεργία στην οποία έχουν δηλώσει ήδη μαζική συμμετοχή σωματεία, οργανώσεις, σύλλογοι και ομάδες τόσο από το δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα. Φαίνεται μάλιστα πως αυτή τη φορά θα λάβουν μέρος φορείς αλλά και εταιρείες, όπως οι ναυτιλιακές, ώστε να αποφασιστεί ακόμη και διακοπή των δρομολογίων των πλοίων την ημέρα εκείνη. Στη νέα αυτή κινητοποίηση θα συμμετέχουν συνολικά 30 σύλλογοι, φορείς και σωματεία, με το ενεργό μέλος της Επιτροπής Νίκη Μαλαφούρη να δηλώνει ότι “Την ημέρα εκείνη, θα νεκρώσει το νησί”.

Πανελλαδική διάσταση
Παράλληλα έχει συνταχθεί σχετικό υπόμνημα, το οποίο όπως εξηγεί η κα Μαλαφούρη, θα αποσταλεί στο υπουργείο Υγείας (αφού μαζί με το ζήτημα των σκουπιδιών παραμένει και το πρόβλημα με τα ανενεργά χειρουργεία), στο υπουργείο Εσωτερικών, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες. “Παράλληλα καλέσαμε την ημέρα εκείνη όλα τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, να έρθουν εδώ, να δουν από κοντά την κατάσταση της Ζακύνθου, να δείξουν τις πραγματικές εικόνες του νησιού, σε όλη την Ελλάδα αλλά ταυτόχρονα να δείξουν σε όλους τη διαμαρτυρία μας και την αγανάκτησή μας. Με άλλα λόγια κινητοποιούμαστε μέσω όποιου νόμιμου εργαλείου μας δίνεται από τη δημοκρατία”, συμπληρώνει.

πηγη www.imerazante.gr