Οι αρχαιοκάπηλοι σε ετοιμότητα, αφού δεν υπάρχουν λεφτά για δύτες!

Οι αρχαιοκάπηλοι σε ετοιμότητα, αφού δεν υπάρχουν λεφτά για δύτες! Κύριο

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Το “αστρονομικό” ποσό των 29,35€ ανά αρχαιολόγο – δύτη της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων αρνείται να καλύψει το υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνα στο βυθό των Αλυκών και να προσθέσουν σημαντικά στοιχεία για τον υποθαλάσσιο αρχαιολογικό θησαυρό που ανακαλύφθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Σημειώνουμε, ωστόσο, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ήδη πάρει απόφαση για την κάλυψη μέρους της δαπάνης για την παραμονή τους στο νησί μας.
Η δυσμενής αυτή εξέλιξη μεταθέτει στις αρχές με μέσα του επόμενου μήνα την αρχική ορισθείσα ημερομηνία επίσκεψής τους στο νησί μας. Και τούτο εάν όλα εξελιχθούν ομαλά στη σημερινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που θα καθορίσει το μέλλον όλων των αρχαιολογικών ερευνών που γίνονται ανά την Ελλάδα, με προτεραιότητα σε προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Τα ευρήματα
Υπενθυμίζουμε ότι προ μηνών πραγματοποιήθηκε η πρώτη αυτοψία στην περιοχή, όπου τα ευρήματα εντοπίστηκαν σε θαλάσσια περιοχή σε έκταση περίπου 30 στρεμμάτων όπου είναι ορατό πλακόστρωτο, βάσεις κιονοστοιχιών και διάσπαρτο αρχαίο δομικό υλικό. Οι προκαταρκτικές επιστημονικές παρατηρήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μεγάλο δημόσιο κτίριο της αρχαιότητας πιθανόν σχετιζόμενο με τον λιμένα της αρχαίας πόλης. Η χρονολόγηση των ευρημάτων δεν είναι ακόμη δυνατή λόγω της απουσίας επιφανειακής κεραμικής στο χώρο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «Έφυγε» η Κίττυ Αρσένη. To πριγκηπόπουλο... »