Οι αριθμοί, αδιάψευστοι μάρτυρες προόδου του Τουρισμού στην Κεφαλονιά

Οι αριθμοί, αδιάψευστοι μάρτυρες προόδου του Τουρισμού στην Κεφαλονιά Κύριο

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, που αφορούν στο πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους, τόσο για την κίνηση των κρουαζιερόπλοιων όσο και για την επισκεψιμότητα των σπηλαίων, είναι εμφανής η σημαντική αύξηση που καταγράφεται.

Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν συνέχεια, από την αρχή του έτους, σειράς επίσης θετικών στατιστικών αποτελεσμάτων, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τις αφίξεις επιβατών τόσο στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς όσο και στα λιμάνια, τα οποία αναμφίβολα επιβεβαιώνουν τη σωστή, στοχευμένη, επιμελημένη και συλλογική εργασία που επιτελείται.

Παράλληλα διαψεύδουν τις «Κασσάνδρες», που ειδικά για τα κρουαζιερόπλοια έχουν δημοσιεύσει αφελή σχόλια, όπως π.χ. ότι «την Κεφαλονιά την επισκέπτονται τα Κρουαζιερόπλοια, διότι είναι στη ρότα τους».

Λυπούμαστε που θα απογοητεύσουμε όλους όσους θεωρούν, ότι η ανάπτυξη του Τουρισμού στο Νησί μας είναι θέμα τύχης ,αλλά τα θετικά αποτελέσματα γενικότερα στον Τουρισμό αλλά και ειδικότερα στην Κρουαζιέρα είναι απόρροια και αποτέλεσμα της διαρκούς συμμετοχής μας στις ανάλογες εξειδικευμένες Eκθέσεις στην Ελλάδα (Ποσειδώνια) και στο Εξωτερικό (Miami, Hamburg, Marseille : Sea Trade, Quality Coast), της συνεργασίας μας με την Εταιρεία Συμβούλων Κρουαζιέρας CTM, Αρθρογραφίας και Συνεντεύξεων προβολής του Θαλάσσιου Τουρισμού σε Ελληνικά και διεθνή Τουριστικά έντυπα, της άριστης εκπροσώπησης των Εταιρειών από τα αντίστοιχα Γραφεία πρακτόρευσης στο Νησί μας και βεβαίως όλων των εμπλεκομένων με την κρουαζιέρα.

Τέλος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες μας σε όλους τους Επαγγελματίες της Τουριστικής Βιομηχανίας και τους ανάλογους Θεσμικούς Φορείς για τη διαρκή και υψηλού επιπέδου συνεργασία, κρίνοντας από τα θετικά αποτελέσματα, υπενθυμίζουμε ότι ο «Τουρισμός» είναι υπόθεση όλων μας.

 
Τα στοιχεία για τα σπήλαια

Σημαντική αύξηση επισκεψιμότητας καταγράφουν τα δυο σπήλαια του νησιού μας (Λιμνο-σπήλαιο Μελισσάνης & Σπήλαιο Δρογκαράτης) κατά 21,79 % και κατά                                    
24,38 % αντίστοιχα, τους πρώτους 5 μήνες του 2013 (από Μάρτιο έως και Ιούλιο) σε  σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2012.                                               
Πιο αναλυτικά, το Λιμνο-Σπήλαιο της Μελισσάνης επισκέφθηκαν φέτος 71.201 άτομα έναντι 58.462 το 2012 δηλαδή, 12.739 παραπάνω επισκέπτες (αύξηση σε ποσοστό 21,79 %) και αντίστοιχα το σπήλαιο της Δρογκαράτης επισκέφθηκαν φέτος 39.697 άτομα έναντι 31.917 το 2012, ήτοι 7.780 παραπάνω επισκέπτες, καταγράφοντας αύξηση σε ποσοστό 24,38%.                                              
Τα παραπάνω θετικά στοιχεία αποδεικνύουν τη σοβαρή δουλειά που επιτελείται στον τομέα αξιοποίησης των τουριστικών - περιβαλλοντικών πόρων του νησιού, της Κεφαλλονιάς, με γνώμονα πάντα την προστασία τους.                                               
Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες στο προσωπικό των σπηλαίων, το οποίο καθημερινά δίνει τον καλύτερό του εαυτό για την εξυπηρέτηση των πολυάριθμων 
επισκεπτών μας.                                                

Σ.Σ ionianpress   Σ' αυτή τη περίπτωση δηλαδή, αντιδήμαρχε, μπορούμε να πούμε το γνωστό, "οι αριθμοί ευημερούν και οι άνθρωποι υποφέρουν"....