Σε χέρια Κινέζων το αεροδρόμιο Ζακύνθου;

Σε χέρια Κινέζων το αεροδρόμιο Ζακύνθου;

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Λιγότερο από ένας μήνας απομένει μέχρι την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων για την συγκρότηση κοινοπρακτικών σχημάτων που θα διεκδικήσουν τα αεροδρόμια και θα καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές. Εαν τα πράγματα εξελιχθούν έτσι, οι παραχωρησιούχοι θα αναλάβουν την εμπορική λειτουργία και τη διαχείρισή του με μακροχρόνιες συμβάσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι μέσω των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας εξυπηρετείται σε συντριπτικό ποσοστό ο εισερχόμενος τουρισμός και γι αυτό η λειτουργία των περισσοτέρων αεροδρομίων χαρακτηρίζεται από έντονη εποχικότητα.

Κινέζοι επενδυτές
Μεγάλη Κινεζική εταιρεία έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για το αεροδρόμιο της Ζακύνθου, αλλά και για άλλα περιφερειακά αεροδρόμια, στα πλαίσια της αξιοποίησής τους ενόψει αποκρατικοποιήσεων.
Οι Κινέζοι επενδυτές ενδιαφέρονται για την προσέλκυση αεροπορικών εταιριών από τη ΝΑ Ασία και τη Νότια Αφρική με σκοπό το αεροδρόμιο του νησιού μας να χρησιμοποιηθεί για την διασύνδεση του νότιου Ιονίου με την Ευρώπη.
Για το Δημόσιο, θα υπάρξει συμβατικό εφάπαξ αντάλλαγμα, όπως επίσης και ποσοστό από τα έσοδα, που θα αποδίδονται ετησίως. Για τα τέλη, προβλέπεται ότι, θα παραμείνουν αμετάβλητα και, στη συνέχεια, θα δίνεται η δυνατότητα να αυξηθούν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr