Τουρισμός, Πολιτισμός και παραγωγή τα καυτά θέματα για τον Περιφερειάρχη Ι.Ν

Τουρισμός, Πολιτισμός και παραγωγή τα καυτά θέματα για τον Περιφερειάρχη Ι.Ν Κύριο

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Την ανάδειξη του τουρισμού, του πολιτισμού και της πρωτογενούς παραγωγής έχει ως στόχο η Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.
Πάνω σε αυτά τα τρία θεματικά πεδία θα διαρθρωθεί η διαμόρφωση της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης της Περιφέρειας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα γίνει σήμερα στις 6 μ.μ. στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στην Παναγούλα.
Αξιοποιώντας τις τεχνολογίες, την καινοτομία και τις συνεργασίες, επιδιώκει να δημιουργήσει νέα προστιθέμενη αξία στις υφιστάμενες δραστηριότητες, αλλά και να αναπτύξει νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Εντοπισμός δυνατών σημείων
Στο επίπεδο της Περιφέρειας, σημαίνει τον εντοπισμό των τομέων στους οποίους υπερέχει, επικεντρώνοντας το δυναμικό, τα μέσα και τους πόρους και να αξιοποιήσουμε κατάλληλα τις δυνατότητες που προσφέρει η γνώση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει εξαιρετικά μεγάλη βαρύτητα στην εφαρμογή “Στρατηγικών Έξυπνης Εξειδίκευσης”. Δεδομένου δε ότι τα νέα Περιφερειακά Προγράμματα θα δίνουν μεγάλη έμφαση και κονδύλια στην “Επιχειρηματικότητα”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr