Προχωρά το deal εξαγοράς των «Δήμητρα Μάρκετ» από τον Μασούτη

Προχωρά το deal εξαγοράς των «Δήμητρα Μάρκετ» από τον Μασούτη Κύριο

Η βορειοελλαδίτη αλυσίδα σούπερ μάρκετ ετοιμάζεται να «μπει» στην κερκυραϊκή αγορά, γνωστοποίησε την πρόθεσή της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

 

Μετά τη Λήμνο και τη Λέσβο, η Κέρκυρα φαίνεται πως θα είναι το τρίτο νησί όπου θα κάνει την εμφάνισή της η αλυσίδα σουπερμάρκετ «Μασούτης».

Μάλιστα, οι διαπραγματεύσεις φαίνεται πως είναι στο τελικό στάδιο, καθώς, η εταιρεία από τη Βόρεια Ελλάδα γνωστοποίησε την πρόθεσή της να εξαγοράσει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Δήμητρα Μαρκετ» (Γαλαξίας ΑΕ) στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η πρόταση εξαγοράς έχει γίνει από τον Ιούλιο προς την κερκυραϊκή εταιρεία και αφορά στην απόκτηση των 20 καταστημάτων που διαθέτει η «Δήμητρα Μάρκετ» στην Κέρκυρα.

Η Γαλαξίας ΑΕ που διαχειρίζεται τα σουπερμάρκετ «Δήμητρα» ιδρύθηκε το 1979, είναι αμιγώς κερκυραϊκή εταιρεία και αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του ομίλου ΕΛΟΜΑΣ.

Η αλυσίδα απασχολεί 310 εργαζόμενους και το 2012 είχε τζίρο 41,3 εκατ. ευρώ (40 εκατ. ευρώ το 2011) και κέρδη προ φόρων 917.000 ευρώ (556.000 ευρώ το 2011).

Όσον αφορά τη «Μασούτης», αυτή ιδρύθηκε το 1976 από τον Διαμαντή Μασούτη και σήμερα συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων λιανέμπορων στην Ελλάδα με δίκτυο 243 καταστημάτων (224 σουπερμάρκετ και 19 καταστήματα χονδρικής) και τζίρο το 2012 στα 734 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, το 2012 η αναπτυξιακή δραστηριότητα της εταιρείας συνεχίστηκε με τη λειτουργία 9 νέων καταστημάτων, από τα οποία τα έξι είναι λιανικής πώλησης και τα τρία χονδρικής (Cash-and-Carry).

Καλύπτει γεωγραφικά όλες τις περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ήπειρου και όπως προαναφέρθηκε τα νησιά Λήμνο και Λέσβο. Απασχολεί περισσότερους από 6.000 εργαζόμενους.

Διευκρινίζεται, τέλος, ότι η εξαγορά δεν αφορά την εταιρεία Πέντε ΑΕ που έχει τα σουπερμάρκετ Γαλαξίας, η οποία διαθέτει δίκτυο 137 καταστημάτων και 13 cash and carry, ανά την Ελλάδα.

 
Με πληροφορίες από tovima.gr, tanea.gr, capital.gr

πηγη www.corfupress.com