Τα ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ στη Διεθνή Έκθεση «Seafood Expo Global»

Τα ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ στη Διεθνή Έκθεση «Seafood Expo Global» Κύριο

Το σύνολο της ελληνικής συμμετοχής στη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη ετήσια συνάντηση του κλάδου των ιχθυηρών και θαλασσιών, την 23η Διεθνή Έκθεση Seafood Expo Global 2015, οργάνωσε για μια ακόμα φορά η Promo Solution.


 Η εν λόγω έκθεση, που μέχρι πρόπερσι ήταν γνωστή ως European Seafood Exposition, πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο των Βρυξελλών του Βελγίου από τις 21 έως τις 23 Απριλίου 2015 και φιλοξένησε περισσότερους από 1700 εκθέτες από 75 εθνικότητες ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία προσέλκυσε περισσότερους από 27.000 εμπορικούς επισκέπτες από 145 χώρες.

Η διοργανώτρια, Promo Solution, για 15η συνεχή χρονιά, στήριξε τις δράσεις της με την εξωστρέφεια του κλάδου των ελληνικών ιχθυοκαλλιεργειών και ιχθυηρών με την οργάνωση της συμμετοχής και των 6 ελληνικών εταιριών που έλαβαν μέρος στην έκθεση: ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ, ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, Γ. ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ.

Η μακρόχρονη παρουσία της Promo Solution στην έκθεση έχει εξασφαλίσει στις συμμετέχουσες εταιρίες σημαντικό πλεονέκτημα προσφέροντας δεσπόζουσα παρουσία στην είσοδο της αίθουσας 6, η οποία θεωρείται από τις καλύτερες ολόκληρης της έκθεσης.
Η Promo Solution ανέλαβε την χωροταξική μελέτη, τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την λειτουργία του συλλογικού κλαδικού περιπτέρου των ελληνικών επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργειας με ενιαίους χώρους υποδοχής και bar, το οποίο φιλοξένησε την πλειοψηφία του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών προβάλλοντας την πρωταγωνιστική θέση της Ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στην Μεσόγειο αλλά και παγκοσμίως.

Για 3η φορά φέτος στην έκθεση SEG 2015, η Promo Solution συνεργάστηκε με το νέο φορέα εξωστρέφειας ENTERPRISE GREECE του οποίου ανέλαβε την οργάνωση της συμμετοχής των δυο περιπτέρων του τα οποία λειτούργησαν υποστηρικτικά για την συμμετοχή των επιχειρήσεων: ένα στο τμήμα των νωπών και ένα στο τμήμα των κατεψυγμένων προϊόντων, στο πλαίσιο υλοποίησης δύο σχετικών κοινοτικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013 (συγκεκριμένα πρόκειται για τα προγράμματα «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων» και «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Προώθησης Ευρύαλων Μεσογειακών Ειδών») του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλιείας.
Στα πλαίσια της ελληνικής συμμετοχής, καθημερινά ο γνωστός Chef κος Κώστας Βασάλος και η ομάδα του οργάνωναν γευσιγνωσία με ζωντανές επιδείξεις μαγειρικής προσδίδοντας στην ελληνική συμμετοχή μια επιπλέον νότα ζωντάνιας και παράλληλα φέρνοντας τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης σε επαφή με την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με πρώτες ύλες από τα προϊόντα των συμμετεχόντων ελληνικών εταιριών.
Την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης επισκέφτηκαν την ελληνική συμμετοχή ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Αποστόλου συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής κ. Χαράλαμπο Κασσίμη, κλιμάκιο της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ε.Ε. υπό τον Πρέσβη κ. Ανδρέα Παπασταύρου καθώς και ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας των Βρυξελλών κ. Βασίλειος Κατακαλίδης συνοδευόμενος από τον Σύμβουλο Ο.Ε.Υ. Α’ κ. Παντελή Γκάσιο, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στα περίπτερα των ελληνικών επιχειρήσεων και συνομίλησαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Η Promo Solution συνεχίζει την δυναμική της προσπάθεια στην οργάνωση των συμμετοχών ελληνικών επιχειρήσεων σε Διεθνείς Εκθέσεις, και έχει ήδη ξεκινήσει την οργάνωση των συμμετοχών στις παρακάτω εκθέσεις:
-Δ. Έκθεση Συσκευασίας, FACHPACK 2015, 29/9-1/10, Νυρεμβέργη
- Δ. Έκθεση Τροφίμων-Ποτών, ANUGA 2015, 10-14/10, Κολωνία
-Δ. Έκθεση Αλιευμάτων, SEAFEX 2015, 27-29/10, Ντουμπάι
- Δ. Έκθεση Ζαχαρωδών Προϊόντων, SWEETS MIDDLE EAST 2015, 27-29/10, Ντουμπάι
-Δ. Έκθεση Τροφίμων-Ποτών, SPECIALITY FOOD FESTIVAL 2015, 27-29/10, Ντουμπάι
-Δ. Έκθεση Ζαχαρωδών Προϊόντων, ISM 2016, 31/1-3/2, Κολωνία
-Δ. Έκθεση Τροφίμων-Ποτών, GULFOOD 2016, 21-25/2, Ντουμπάι
-Δ. Έκθεση Ποτών, PROWEIN 2016, 13-15/3, Ντίσελντορφ
- Δ. Έκθεση Ιδιωτικής Ετικέτας, PLMA 2016, Μέσα Μαΐου, Άμστερνταμ
-Δ. Έκθεση Τροφίμων-Ποτών, IRAN AGROFOOD 2016, Τέλη Μαΐου, Τεχεράνη
• Δ. Έκθεση Τροφίμων-Ποτών, SIAL 2016, 16-20/10, Παρίσι
 
 http://www.agronews.gr