Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης γυαλιού σε πέντε σημεία της πόλης της Κέρκυρας

Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης γυαλιού σε πέντε σημεία της πόλης της Κέρκυρας Κύριο

Την προμήθεια και τοποθέτηση πέντε ειδικών κάδων γυαλιού στην πόλη της Κέρκυρας ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ΣΠ. Ρίγγας, τονίζοντας την αναγκαιότητα προώθησης και στήριξης της ανακύκλωσης.

Οι σύγχρονοι πλαστικοί κάδοι, τύπου καμπάνας, είναι χωρητικότητας 1,5 τόνου ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί κάδοι στερεών αποβλήτων ανακύκλωσης και γυαλιού και σε τουριστικές μονάδες του νησιού.
Ο Δήμος Κέρκυρας συνεχίζει την προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση, σε αγαστή συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης καθώς και με την εταιρεία Γ. & Σ. Λαβράνος Ο.Ε., που έχει τη διαχείριση της αποκομιδής και της διαλογής των ανακυκλώσιμων υλικών και του γυαλιού στην Κέρκυρα.
Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος κ. Ρίγγας, για τα έτη 2011 και 2012 ο ΧΥΤΑ έχει αποφύγει την εναπόθεση 299 τόνων φιαλών γυαλιού, ενώ για το τρέχον έτος (έως 31/7/2013) έχουν ανακυκλωθεί 90 τόνοι γυαλιού.

Τα σημεία που τοποθετούνται οι πέντε ειδικοί κάδοι είναι:
1. Άνω Πλατεία, άνοδος Καποδιστρίου, μετά τη νησίδα στο Πεντοφάναρο.
2. Οδός Ασπιώτη, άνοδος προς Σινεμά Ορφέας.
3. Άλσος Γαρίτσας – Ανεμομύλου, οδός Αλκιβιάδου Δαρρή.
4. Πλατεία Ψυχιατρείου, Σαρόκο.
5. Πλατεία Μαντουκιού.

Ο κ. Ρίγγας έκανε έκκληση στους πολίτες να σεβαστούν την προσπάθεια για την ανακύκλωση και να συμβάλλουν, ρίχνοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά στους αντίστοιχους κάδους. Επιπλέον έκανε έκκληση να συνδράμουν και οι πολίτες στην προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας της Κέρκυρας όπου το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων, σταδιακά εξομαλύνεται. «Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την έλλειψη προσωπικού και στη συνέχεια τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντιμετωπίζεται πλέον και σχεδόν έχει εξαλειφθεί. Θέλω όμως να παρακαλέσω τους Κερκυραίους και τους επισκέπτες του νησιού να συνδράμουν στην προσπάθειά μας με κάθε τρόπο. Να τηρούμε αυστηρά τις ώρες που πρέπει να εναποθέτουμε τα σκουπίδια στους κάδους, να μην πετάμε στους κάδους και δίπλα από αυτούς ογκώδη αντικείμενα, υλικά από οικοδομικές εργασίες, κλαδιά κλπ. Το πρόβλημα της καθαριότητας μας αγγίζει όλους και πρέπει όλοι να βάλουμε τα δυνατά μας», είπε ο κ. Ρίγγας.

πηγη corfupress.com