Ποιος λέει κακοήθειες ποιός προσβάλλει και ποιος ψεύδεται, κύριε Κεκκάτε;

Ποιος λέει κακοήθειες ποιός προσβάλλει και ποιος ψεύδεται, κύριε Κεκκάτε; Κύριο

To... ύψος της εξουσίας ζαλίζει. Όταν μάλιστα δεν είσαι συνηθισμένος σε μεγαλεία και ...τιμές πρωτόγνωρες για το πολιτικό μέγεθός σου, τότε, ο κίνδυνος να προσβληθείς από ..καλπάζουσα αλαζονία είναι πολύ μα πάρα πολύ μεγάλος!
Αυτό φαίνεται να έχει πάθει ο κ. Κεκκάτος! Από ένας απλός και ταπεινός φυσιοθεραπευτής, στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, βρέθηκε ξαφνικά Αντιδήμαρχος και αρμόδιος για ...χίλια όσα, με κυριότερο (και.... θανατηφόρο) το.. πήγαιν' ελα στο εξωτερικό και τα πάρε- δώσε με ξένους! Το πως αισθάνεται και το τι σκέφτεται γι' αυτή του την αναβάθμιση, δεν μας απασχολεί! Από τη στιγμή όμως που τολμά να καβαλήσει το καλάμι και να χρησιμοποιεί τα "γαλόνια" του για να υποβαθμίζει και να εξευτελίζει σε κάθε ευκαιρία, θεσμούς και ανθρώπους, δεν μπορούμε παρά να τον κρίνουμε, δίνοντάς του την ευκαιρία, αν όχι να αναλογιστεί τα προκλητικά του σφάλματα, τουλάχιστον να συνειδητοποιήσει πως ο λόγος έχει πάντα αντίλογο και οι ύβρεις και τα χυδαιολογήματα μπορούν να χρησιμοποιούνται απ' αυτόν στον δικό του προσωπικό κύκλο, εκεί που τον γνωρίζουν και τον ανέχονται...
Και πρώτα- πρώτα, μια ερώτηση και μια απορία: Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον κύριο Κεκκάτο να θεωρεί τον εαυτό του πέρα, έξω και υπεράνω του δημοκρατικού συστήματος, που θέλει τον εκλεγμένο να σέβεται και να τιμά τόσο τους θεσμούς, όσο και τους πολίτες, εκλεγμένους και μη;
Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον κ. Κεκκάτο να απευθύνεται μέ τέτοιο ύφος και τέτοια προκλητικότητα, σε οποιονδήποτε τόλμησε να αμφισβητήσει το ..αλάθητό του;
Να ξεχάσουμε το από κάθε άποψη εμετικό και πέρα για πέρα φασιστικό,"Να η πόρτα" που τόλμησε να πει σε συπατριώτη του, πολιτικό; Η το άλλο, πως δηλαδή "δεν πρόκειται να ξαναστείλει πρόσκληση" για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού σε εκπρόσωπο πολιτικού κόμματος, μόνο και μόνο επειδή τόλμησε να του ασκήσει κριτική;
Και τώρα, ο κ. Κεκκάτος, τολμά και απαντά με το κείμενο που παραθέτουμε στο τέλος, στα όσα μεγάλη μερίδα του τοπικού τύπου του προσήψε, για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν με την επίσκεψη ομάδας Γερμανών πολιτικών και επιχειρηματιών!
Και φυσικά, οι απαντήσεις του δίδονται σε θέματα τα οποία ουδέποτε ετέθησαν από τους δημοσιογράφους! Αφού, ούτε τα άλλα τοπικά Μέσα, ούτε και εμείς, γράψαμε τίποτε για τους Ιταλούς, το μνημείο τους και την θλιβερή επέτειο που τιμούν κάθε χρόνο. Εμείς ΑΛΛΑ γράψαμε. ΑΛΛΑ ρωτήσαμε και σε ΑΛΛΑ περιμένουμε απαντήσεις! Έτσι κύριε Κεκκάτε;
Εμείς, κύριε Κεκκάτε, σχολιάσαμε το γεγονός του "μουλωχτού" της όλης υπόθεσης και το ότι, μας "προσκαλέσατε" στην "τελετή" των ΓΕΡΜΑΝΩΝ με ... sms που εστάλη μεσάνυχτα και κάτι, δηλαδή μόλις 10 ώρες πριν το συγκεκριμμένο γεγονός, χωρίς καμμιά προηγούμενη ανακοίνωση- περιγραφή του όλου θέματος- όπως άλλωστε συνηθίζετε να κάνετε σε άλλες περιπτώσεις!
Εμείς, κύριε Κεκκάτε, θέσαμε το θέμα της παρουσίας των Γερμανών, στο Ιταλικό Μνημείο, χώρο που ανήκει στην Ιταλική Κυβέρνηση και ρωτήσαμε αν αυτή η τελευταία είχε ενημερωθεί για το προγραμματισθέν συμβάν! Και ρωτούσαμε μάλιστα να ενημερωθούμε, αν και κατά πόσον ευσταθούσαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι, ο Ελληνο-Ιταλικός Σύνδεσμος ενημερώθηκε μόλις τη τελευταία στιγμή και επ' αυτού (και όχι μόνο) υπήρξαν "κόντρες" και "λογομαχίες" μεταξύ των μελών του, ακόμα και λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης!
Εμείς κύριε Κεκκάτε, εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην παρουσία Γερμανών, στο συγκεκριμμένο τόπο, επειδή, ακόμα και σήμερα, δεν έχει εκφρασθεί ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΓΝΩΜΗ, όχι από Δήμαρχο, αντιδήμαρχο η..Κοινοτικό σύμβουλο, αλλά από το ίδιο το Γερμανικό Κράτος και τις κυβερνήσεις του, τα τελευταία 60 χρόνια! Και κάθε φορά που τολμάμε να θίξουμε το θέμα των γερμανικών εγκλημάτων στη χώρα μας, αξιώνοντας την αποζημίωση μας, λαβαίνουμε απαντήσεις που προσβάλουν την ιστορία μας, τους νεκρούς μας και όλα όσα για μας είναι και θα είναι αρχές και αξίες..
Εμείς κύριε Κεκκάτε, εκφράσαμε μια σειρά ερωτημάτων, σχετικά με την παρουσία των Γερμανών επιχειρηματιών και το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ αντικείμενο της επίσκεψης και των συζητήσεων- διαβουλεύσεων, με σας και άλλους "πρωτο-κλασάτους" και μη, της Δημοτικής Αρχής!
Και εμείς, κύριε Κεκκάτε, εκφράσαμε ξεκάθαρα την αντίθεσή μας, σε οποιαδήποτε απόπειρα για ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, του Νοσοκομείου Αργοστολίου ή μέρους του, του ΤΕΙ ή μέρους του και της υπηρεσίας διαχείρισης απορριμάτων ή μέρους αυτής!
Και σεις, κύριε Κεκκάτε, αντί να μας απαντήσετε, σε όλα αυτά, όπως είχατε την υποχρέωση, μας απαντάτε τώρα, χαρακτηρίζοντας ως "κακoήθη, ψευδή, προσβλητικά  και παραπλανητικά, ανεξάρτητα ή εξαρτώμενα τα δημοσιεύματα μας" , και εμάς τους ίδους ως εγχώριους, ευτυχώς ελάχιστους ψευτοδιανοούμενους  της Δημοσιογραφίας''!
Που είδατε την κακοήθεια, κύριε Κεκκάτε; Το ψεύδος; Είναι δυνατόν σε ερωτήματα και απορίες να εμπεριέχεται ψεύδος; Σε ποιο ακριβώς σημείο σας προσβάλαμε; Εκεί που γράψαμε για σας και σας χαρακτηρίσαμε ως "dealer";Αγγλικά ξέρετε (τουλάχιστον τα βασικά) οπότε σίγουρα γνωρίζετε την έννοια του ρήματος. "διαπραγματευτής" , σημαίνει η λέξη.. Αν εσείς βρήκατε κάποια άλλη ερμηνεία, σας παρακαλούμε πολύ να μας την γνωστοποιήσετε, μαζί φυσικά και με την πηγή της. Και φυσικά "διαπραγματευτήκατε" μαζί τους! Έτσι δεν είναι; "Ορους συνεργασίας", όπως αναφέρετε και στην σημερινή σας ανακοίνωση! Που είναι λοιπόν η ύβρις, το ψεύδος και η προσβολή; Ε; Που είναι;
Ο τύπος του νησιού μας, κύριε Κεκκάτε, ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ τύπος και όχι αυτός που ...αναγνωρίζετε εσείς και οι του "Μεγάρου", λατρεύει το νησί μας, νοιάζεται γι 'αυτό και ότι γράφουμε ή λέμε, έχει πάντα, μα πάντα, αυτό το συναίσθημα ως βάση και κινητήρια δύναμη! Και φυσικά κύριε Κεκκάτε, δεν θα ήθελε να δει Γερμανικά ή άλλα συμφέροντα να έρχονται και να αναλαμβάνουν (πχ) τη "διαχείριση" (management) τμήματος του Νοσοκομείου μας (πχ. Νέα πτέρυγα) ή του ΤΕΙ ή τέλος της Υπηρεσίας διαχείρισης απορριμάτων! Δεν θα το ήθελε! Δεν είναι δικαίωμά μας να διατυπώνουμε πιθανότητες, υποψίες, φόβους και τις ανάλογες θέσεις μας επ' αυτών; Όταν μάλιστα, όλα όσα κάνατε, σ' αυτό το τριήμερο, έγιναν κυριολεκτικά "εν κρυπτώ", χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, χωρίς τίποτα;
Αν όλα όσα γράφετε, στη σημερινή σας... απολογιστική ανακοίνωση, αληθεύουν, τι σας εμπόδιζε να τα προ-αναγγείλετε, δίνοντας στο τύπο, αναλυτικό και λεπτομερές πρόγραμμα συναντήσεων, συνεδριάσεων, διαβουλεύσεων και εκδηλώσεων; Ε; τι; Γιατί αυτό το μυστήριο, η σιωπή, η συγκάλυψη; Μήπως εσείς ο ίδιος, προκαλέσατε τα σχόλιά μας, κύριε Κεκκάτε, με ετούτη την "περίεργη" τακτική;
Για να τελειώνουμε: Η ανακοίνωσή σας, είναι πέρα για πέρα προκλητική, αγενής, θρασύτατη, απαράδεκτη και προσβλητική, τόσο για τό ύφος της όσο και για το περιεχόμενό της!  Ένας αντιδήμαρχος πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στον τρόπο που μιλά δημόσια και που εκδίδει ανακοινώσεις! Δεν είμαστε ...Δουκάτο σας, κύριε Κεκκάτε, ούτε εσείς είστε ο "Ηγεμόνας" στον οποιο οφείλουμε να σκύβουμε το κεφάλι και να ψιθυρίζουμε, τρέμοντας "οτι πεις αφέντη"!  Ένας απλός ΥΠΗΡΕΤΗΣ του λαού είστε κύριε Κεκκάτε! Γιατί ο λαός σας εξέλεξε και σ' αυτόν οφείλετε και τη θέση σας και τα οφίτσιά σας! Και μη ξεχνάτε πως, θάρθει η στιγμή που όλα τούτα τα.. . μεγαλεία σας θα ανήκουν στο παρελθόν, και εσείς θα έχετε γυρίσει πίσω στο Νοσοκομείο... Ως απλός και ταπεινός(;) φυσιοθεραπευτής.. Και τότε θα θα "δρέψετε" τους πραγματικούς καρπούς της δημόσιας παρουσίας και προσφοράς σας.  Που δεν θα τους κόψετε, φυσικά από κανένα δένδρο.. Θα τους "δείτε" πολύ απλά, να καθρεφτίζονται στα μάτια των συμπολιτών σας, στην έκφρασή τους και στον τρόπο που ΤΟΤΕ, χωρίς τα οφίτσιά σας, θα σας αντιμετωπίζουν! 
Αυτά τα λίγα κύριε Κεκκάτε! Για να μην νομίσετε δηλαδή πως αυτά που γράψατε (ή σας έγραψαν) μας έπεισαν! Δεν μπορούμε ούτε για φιλοφρόνηση να γράψουμε "καλή η προσπάθεια σας"! Αφού, η όλη σας απάντηση εκτός βέβαια από τις ύβρεις και τις προσβολές, ήταν ένα σκέτο "Κουκιά σπέρνω"!


ionianpress


Παραθέτουμε όλο το κείμενο στην ανακοίνωση του κ. Κεκκάτου, που προκάλεσε την αντίδρασή μας και την ανάρτηση του παραπάνω κειμένου - απάντησης. 

Σχετικά με τα κακoήθη, ψευδή, προσβλητικά  και παραπλανητικά, ανεξάρτητα ή εξαρτώμενα δημοσιεύματα, που εμφανίσθηκαν στα τοπικά ΜΜΕ από τους εγχώριους, ευτυχώς ελάχιστους ψευτοδιανοούμενους  της Δημοσιογραφίας, οι οποίοι δεν ενοχλήθηκαν :

-από την προ 25ετίας Απόφαση του Δήμου Αργοστολίου για την «Αδελφοποίηση με το Aqui», που ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΑ (απόφαση 353/1988)

- ή με τις Συναυλίες  της  Χορωδίας Αργοστολίου στο Aqui παρουσία των τότε Πολιτικών Τοπικών Παραγόντων

- ή με τη Δημιουργία του πολυτελούς Μνημείου Μνήμης των Ιταλών, που κατασκευαζόταν από το 1975 έως το 1978

- ή ακόμα και με το  Κανόνι, που πρόβαλλε προκλητικά επί του Λιθόστρωτου, έμπροσθεν του Μουσείου Aqui ,

αλλά κώφευσαν ηχηρά  στη με παγκόσμια απήχηση «Συγγνώμη προς το Λαό της Κεφαλονιάς» από τον (Γερμανό) Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.Martin Schulz στις 26/6/13, στο Συνέδριο που οργανώθηκε από τον Δήμο Κεφαλονιάς στις Βρυξέλλες

 και ταράχτηκαν υποκριτικά, όταν οι Γερμανοί Επίσημοι κατέθεσαν, με δική τους πρωτοβουλία, Λουλούδια στο Ιταλικό Μνημείο, ως συμβολική έκφραση Συγγνώμης από τους Γερμανούς Δήμαρχους για τη σφαγή 10.000 Ιταλών Αιχμαλώτων Πολέμου αλλά και «..για τα δεινά που έζησαν οι Κεφαλονίτες από τα Γερμανικά Στρατεύματα ..».

Η συμβολική αυτή κίνηση, που διαστρεβλώθηκε σκοπίμως στα  πλαίσια της κακώς εννοούμενης  πολιτικής κριτικής ,  επιβεβαιώνει την αναγνώριση του Ήθους , της έκφρασης Αλληλεγγύης και του Πολιτισμού, που συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν τους Κεφαλονίτες.

Ευάγγελος Κεκάτος

Α/Δήμαρχος Πολιτισμού - Τουρισμού

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Σεπτέμβριος 2013 22:06