Homo Εmeticus!

Homo Εmeticus! Κύριο

Στην αρχή υπήρχε ένα ασθενοφόρο.. Που ανήκε στο Δημο Σάμης και είχε ως έδρα το Πυργι. Κάποια στιγμή αυτό το ασθενοφόρο, "δωρήθηκε" σε μια Οικογενειακή ΜΚΟ, τους "Εθελοντές" Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Αυτοί, το πήραν, έπαιξαν λίγο, έκαναν το..σοου τους και μετά, αφού το βαρέθηκαν, το παράτησαν στο...Αργοστόλι, πισω από το Μηχανολογικό του Υπουργείου Συγκοινωνιών. Εκεί το βρήκαμε, το φωτογραφήσαμε, και το.. καταγγείλαμε. Πανικοβλήθηκαν οι "οικογενειακοί" και το ...εξαφάνισαν. Το ξαναβρήκαμε! Και πάλι το εξαφάνισαν για να το βρούμε τελικά, στο γκαράζ του παλιού ΠΙΚΠΑ, μεταμφιεσμένο! Το οποίον σημαίνει, με αλλαγμένες τις " ταμπέλλες" από "Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός" σε "Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ" (Το ξέρει το ΕΚΑΒ);

Και πρν καλά καλά κάποιοι αρμόδιοι, προλάβουν να δώσουν κάποιες ρε παιδί μου, εξηγήσεις ...

Νάσου το άλλο!

Σήμερα το πρωί η πρόεδρος του τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μας ενημερώνει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, πως, "το ασθενοφόρο που οι Ιταλοί δωρίζουν στον ΕΕΣ, προσφέρεται (από τον ΕΕΣ) στο Νοσοκομείο! Και αιτιολογεί αυτή την απόφαση με το ότι "Ο ΕΕΣ δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το ασθενοφόρο, καθ' οσον η χρησιμοποίησή του απαιτεί ειδικό νομικό πλαίσιο και ακόμα και ο οδηγός του πρέπει να έχει ιδιαίτερα προσόντα (και άδεια;)".

Και ενώ η πληροφόρησή μας ανέφερε πως "σήμερα το απόγευμα, θα γινότανε η επίσημη τελετή παράδοσης του ασθενοφόρου από τους Ιταλούς στο Νοσοκομείο Αργοστολίου", μαθαίνουμε μόλις τώρα πως, για μια ακόμα φορά εγίναμε πραγματικά ρεντίκολο, αφού, εκεί μπροστά στο Δημοτικό Μέγαρο ξέσπασε ένας "σκυλοκαυγάς", μπροστά στους κακόμοιρους ιταλούς που δεν καταλαβαίνανε τίποτα!

Κι όλο αυτό το ρεντίκολο γιατί; Μα επειδή ο "πρόεδρος" της οικογενειακής ΜΚΟ, έχει ισχυρούς φίλους, που με το "έτσι γουστάρω" παρακάμπτουν νόμους και κανόνες και κάνουν όλα τα χατήρια σε κάποιον που κανονικά θα έπρεπε να είναι ήδη υπόλογος για τις πράξεις του, σε κάποιο δικαστήριο!

Αυτή η εξέλιξη είχε φυσικά ως συνέπεια να εκτυλιχθούν αρκετές κωμικο-τραγικές σκηνές απείρου κάλους, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των Ιταλών ξένων μας. Με αποκορύφωμα φυσικά τις (πολύ σωστές) παρεμβάσεις του κ. Σακκαλή και της Πρόεδρου του ΕΕΣ οι οποίοι δήλωσαν πως καταφεύγουν στη δικαιοσύνη για να σταματήσουν τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις που ξεφτυλίζουν τον ΕΕΣ και το Νοσοκομείο ενώ βγάζουν στην επιφάνεια τα μεγάλα παιγνίδια που παίζονται αυτή τη στιγμή από το "Μέγαρο" που προσπαθεί να στηρίξει, με νύχια και με δόντια τον "εκλεκτό" του, επειδή τον προετοιμάζει για.. υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο!

Αντί να τον έχουν ήδη βάλει στο σκαμνί και να τον έχουν υποχρεώσει να ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ για τα όσα ΠΑΡΑΝΟΜΑ έπραξε με το προηγούμενο ασθενοφόρο, επιχειρούν να επιβραβεύσουν το θράσος του, με ένα δεύτερο ολοκαίνουργιο! Προσφέροντας ένα ασθενοφόρο σε μια οικογενειάκή Οργάνωση η οποία, μάλιστα, από προχθές δεν έχει καμιά άδεια να εμφανίζεται δημόσια ως "βοηθός νοσοκόμος" ούτε φυσικά ως παρα- νοσοκομειακός  μεταφορέας! Αυτά τα γνωρίζουν οι "μεγάλοι" προστάτες τους;

Εμετικές πρωτοβουλίες και ενέργειες που καταδεικνύουν το πολιτικό ήθος κάποιων που θέλουν να το παίζουν "ηγέτες"!

Η colgate μπορεί να κάνει ένα ψευτο-χαμόγελο να φαντάζει ως..."λαμπερό" αλλά, δεν μπορεί να αλλάξει με τίποτα το άλλο χρώμα, εκείνο της πολιτικής βρωμιάς!

Θα επανέλθουμε με περισσότερα αύριο

(οι φωτογραφίες είναι από το voutospress)

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Οκτώβριος 2013 23:05