«Κανόνι» από Ολλανδική εταιρία, που έφερνε 700 τουρίστες το χρόνο

«Κανόνι» από Ολλανδική εταιρία, που έφερνε 700 τουρίστες το χρόνο Κύριο

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Ένα ακόμα… «κανόνι» είχαμε στον τουρισμό, αφού κήρυξε πτώχευση ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Ολλανδίας. Πρόκειται για το «Oad Reisen», που είχε συνεργασία με δεκάδες ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.
Το συγκεκριμένο τουριστικό πρακτορείο ήταν από τα παλιότερα της Ολλανδίας. Είχε ιδρυθεί το 1924 και θεωρείται συνολικά ως το δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα του και πρώτο στις διακοπές με ταξιδιωτικά λεωφορεία.

Οι εκτιμήσεις…
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που υπάρχουν, ο ολλανδικός tour operator συνεργαζόταν με 266 ξενοδοχεία στην Κρήτη, 110 στο Ρόδο, 67 στην Κέρκυρα, 56 στην Κω, 20 στη Λέσβο, 11 στην Κεφαλονιά και 19 σε Ζάκυνθο και Λευκάδα.
Η είδηση για την πτώχευση «έσκασε» αργά το βράδυ της Τετάρτης και πλέον οι Ολλανδοί τουρίστες που βρισκόταν και στο νησί μας, αναζητούν τρόπο για να φύγουν.
Εκτός από την Ελλάδα, το Ολλανδικό πρακτορείο έδινε πακέτα διακοπών σε Ισπανία, Πορτογαλία και Τουρκία.

Γ. Φιλιποπολίτης: «Διακινούσε λίγους τουρίστες»
Ο τουριστικός πράκτορας, Γιάννης Φιλιποπολίτης, αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε, σημειώνοντας πως η ««Oad Reisen» έφερνε γύρω στα 700 άτομα στη Ζάκυνθο κάθε καλοκαιρινή περίοδο.
«Μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη η πτώχευση του τουριστικού πρακτορείου, δεδομένου ότι μετρούσε 90 χρόνια ζωής και τίποτα δεν προμήνυε ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο. Ήταν μια σοβαρή εταιρεία και πραγματικά για μας αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη ήταν αναπάντεχη. Στη Ζάκυνθο συνεργαζόταν με πολλά ξενοδοχεία, στα οποία έστελνε λίγους πελάτες της. Στην παρούσα φάση καταγράφουμε τη ζημιά που υπάρχει. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι δεν πρέπει να έχει αφήσει πολλά χρέη. Ίσως να οφείλει δύο μήνες» ανέφερε ο κ. Φιλιποπολίτης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr