Τρεπεκλής προς Aegean: Δεν μπορείτε να παίρνετε μόνο το φιλέτο της θερινής περιόδου

Τρεπεκλής προς Aegean: Δεν μπορείτε να παίρνετε μόνο το φιλέτο της θερινής περιόδου Κύριο

Βολές κατά της πρακτικής εταιριών που καρπώνονται το φιλέτο της περιόδου στη διασύνδεση της Κέρκυρας με το κέντρο και αποχωρούν τη χειμερινή περίοδο βλάπτωντας την τοπική οικονομία, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής.


Ο κ. Τρεπεκλής επισκέφθηκε το πρωί το αεροδρόμιο προκειμένου να ενημερωθεί από τον αερολιμενάρχη Α. Γεωργούση για την πορεία της ιδιωτικοποίησης αλλά και τις τάσεις της τουριστικής κίνησης.
Ο κ. Τρεπεκλής, ο οποίος απέστειλε χθες σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Aegean Airlines Θ. Βασιλάκη αντιδρώντας στην επικείμενη διακοπή δρομολογίων προς Κέρκυρα το τέλος Οκτωβρίου, υπογράμμισε σε δήλωσή του: «Οι αεροπορικές εταιρίες δεν θα πρέπει να παίρνουν το φιλέτο, την καλύτερη εποχή που είναι το καλοκαίρι που τα αεροπλάνα έχουν πληρότητες και δίνουν ένα κέρδος αλλά θα πρέπει να συνεργάζονται και να βλέπουν και τις τοπικές οικονομίες που εξαρτώνται από τον τουρισμό αλλά και για το θέμα της εξυπηρέτησης των μονίμων κατοίκων. Η αποχώρηση της Aegean θα μας φέρει σοβαρότατα προβλήματα και ως προορισμού και της εξυπηρέτησης των Κερκυραίων, και ως ασφαλή και ποιοτικό προορισμό του εξωτερικού. Αν μείνει μόνο ηγ Ολυμπιακή και μειωθούν κατά ένα – δύο τα δρομολόγια, γυρίζουμε σε άλλες εποχές. Δεν μπορεί η Κέρκυρα να απομονώνεται».
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας αναφέρθηκε στο οξύμωρο σχήμα που προκύπτει από τις προσπάθειες τουριστικής προβολής και τις επαφές του Δήμου Κέρκυρας και των τοπικών φορέων στο εξωτερικό, λόγω των οποίων παρατηρείται μία μεγάλη αύξηση στις πτήσεις των χαμηλού κόστους εταιριών προς το νησί και τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό περιοχών της Ευρώπης με τις οποίες συνδέεται απευθείας η Κέρκυρα, όπως το Μιλάνο, τη Ρώμη και το Μπέργκαμο και την ίδια ώρα να αποδυναμώνεται η σύνδεση με το γειτονικό προορισμό του Μπρίντιζι ή με την Αθήνα, ως κέντρο της χώρας μας.


Όχι στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου


Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο αεροδρόμιο, ο κ. Τρεπεκλής τάχθηκε για μία ακόμα φορά κατά της ιδιωτικοποίησης του αερολιμένα Ι. Καποδίστριας, με τους όρους και τις συνθήκες που σήμερα φαίνονται να επικρατούν αλλά και με παράδειγμα τη λειτουργία του αεροδρομίου των Σπάτων.
Δήλωσε κάθετα αντίθετος στην ήδη ανακοινωθείσα από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να παραμείνουν κάτω από τον έλεγχο της Υ.Π.Α.: «Το παράδειγμα του Ελ. Βενιζέλος αποδεικνύει ότι δεν αποδίδει η παραχώρηση σε ιδιώτες, καθώς έχουν αποχωρήσει μεγάλες εταιρείες λόγω του υψηλού τιμολογίου. Από την άλλη πλευρά πρέπει να τονίσουμε ότι χρειάζεται εκσυγχρονισμός των υποδομών του αερολιμένα και βελτίωση των χώρων, καθώς είναι η πρώτη και η τελευταία εικόνα που κρατά όποιος επισκέπτεται την Κέρκυρα. Πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν απαραίτητες βελτιώσεις και διαρρυθμίσεις με ελάχιστο κόστος. Ήδη προγραμματίζουμε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στο αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να θίξουμε όλα αυτά τα ζητήματα που είναι κρίσιμα για την τουριστική οικονομία του νησιού».


Για την τουριστική κίνηση


Ο Δήμαρχος Κέρκυρας, τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τουριστική κίνηση μέσω αεροδρομίου και τόνισε: «Η κίνηση παρουσιάζει αυξητική τάση και ο Αύγουστος δείχνει ότι θα κλείσει, επίσης, με αυξητικό πρόσημο. Να επισημάνω ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που έχουμε άνοδο στις αφίξεις τουριστών και θέλω να σας ενημερώσω ότι, σύμφωνα με ασφαλή πληροφόρηση που έχω, και η επόμενη τουριστική περίοδος θα είναι πολύ καλή για την Κέρκυρα. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την ενίσχυση και την βελτίωση της ποιότητας του τουρισμού μας».