Τέλος τα διόδια, έρχεται ο «υπέρ κόμβος» στο Ρίο (video)

Τέλος τα διόδια, έρχεται ο «υπέρ κόμβος» στο Ρίο (video) Κύριο

Η κατεδάφιση των διοδίων στο Ρίο ανοίγει το δρόμο της δημιουργίας του λεγόμενου «υπέρ κόμβου», που θα εξυπηρετεί 8 διαφορετικές κατευθύνσεις.

 

Δε τα έχτιζαν ολημερίς, αλλά τα κατεδάφισαν βράδυ. Παρελθόν αποτελούν τα διόδια πριν την είσοδο στην Πάτρα, στην Ε.Ο. Κορίνθου – Πάτρας, στο ύψος του Ρίου. Η ολονύχτια κατεδάφιση ολοκληρώθηκε με επιτυχία τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου 2017.

Στο σημείο θα ξεκινήσουν αμέσως οι εργασίες διαπλάτυνσης και ανακατασκευής του δρόμου, που θα αποτελεί πλέον την είσοδο στον υπέρ-κόμβο Ρίου που με τις πολλαπλές ράμπες εισόδου –εξόδου που κατασκευάζονται θα εξυπηρετεί οκτώ διαφορετικές κινήσεις.

Αυτό αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα τεχνικά τμήματα της Ολυμπίας Οδού και μαζί με αυτό των Αραχωβιτίκων αναμένεται να παραδοθούν τελευταία από το σύνολο του δρόμου, πάντα όμως μέσα στο 2017.

Ο κόμβος θα εκτείνεται σε τρία επίπεδα και θα είναι από τους πιο εντυπωσιακούς στο ελληνικό οδικό δίκτυο. Θα συνδέει την Πάτρα με τη γέφυρα, σε ένα κατώτερο επίπεδο θα υπάρχει ένας κλάδος που θα συνδέει τη γέφυρα με την Αθήνα και δίπλα ένας ακόμα κλάδος που θα συνδέει την Αθήνα με τη γέφυρα.