Εικονικές αναγνωρίσεις τέκνων από αλλοδαπούς για άδεια παραμονής στην χώρα – Εξάρθρωση κυκλώματος από την Ασφάλεια

Εικονικές αναγνωρίσεις τέκνων από αλλοδαπούς για άδεια παραμονής στην χώρα – Εξάρθρωση κυκλώματος από την Ασφάλεια Κύριο

Μετά τους εικονικούς γάμους  αλλοδαπών με Έλληνες για την εξασφάλιση της άδειας παραμονής στην χώρα, τώρα σειρά έχουν οι εικονικές αναγνωρίσεις τέκνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patratora.gr, από τον περασμένο Μάιο, κύκλωμα που δρούσε στην περιοχή της Αμαλιάδας, προσέγγιζε μονογονεϊκές οικογένειες και εκμεταλλευόμενο την οικονομική τους κατάσταση, έπειθε τις μητέρες ανήλικων παιδιών έναντι αμοιβής, να προχωρήσουν στην εκούσια σύνταξη συμβολαιογραφικών πράξεων αναγνώρισης των παιδιών τους ως εξώγαμα τέκνα.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία η ταρίφα για κάθε παιδί που αναγνωριζόταν ήταν τα 500 ευρώ.

Σκοπός του κυκλώματος ήταν η νομιμοποίηση παραμονής αλλοδαπών που μένουν στην περιοχή.

Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη 8 ατόμων, γυναικών από την Ελλάδα και αλλοδαπών ανδρών ηλικίας από 20 έως 33 ετών αντίστοιχα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης, μια 54χρονη από την Νιγηρία, ενώ αναζητούνται ακόμα 4 άτομα τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στις διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patratora.gr, δεν έχει προκύψει  συμμετοχή Συμβολαιογράφου στην παράνομη δράση του κυκλώματος.

Από την έρευνα των αστυνομικών εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των 1831 ευρώ και έξι κινητά τηλέφωνα.